Rovaniemen nyrkkeilyväki valmiina historialliseen kisatapahtumaan

Julkaistu 29.9.2020 14:52

Naisten ja miesten yhteiset SM-kilpailut lyödään marraskuun 27.-29. päivinä Lapin urheiluopistolla. Tämä nyrkkeilyväen valtakunnallinen ykköstapahtuma on saatu järjestettäväksi nyt ensimmäisen kerran Lappiin ja Rovaniemelle.

Harri JOnne.jpg
Kahden seuran ponnistus. Lapin Lukon Harri Haavisto ja Rovaniemen Reippaan Jonne Kallo odottavat marraskuun viimeistä viikonloppua, joka huipentaa Suomen nyrkkeilyvuoden.

Rovaniemi tunnetaan nyrkkeilyseurojensa hyvästä yhteishengestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Myös marraskuisten SM-kisojen järjestelyistä vastaa yhteisvoimin kaksi kaupungin nyrkkeilyseuraa, Lapin Lukko ja Rovaniemen Reipas.

- On harvinaista, että kaksi kilpailevaa seuraa pystyy tekemään näin tiivistä yhteistyötä. Olemme järjestäneet yhdessä vuosittain kansainvälisen Ruskaturnauksen, mutta se jää SM-kisojen vuoksi tänä vuonna väliin, kertoo SM-kisojen kilpailunjohtaja Jonne Kallo.

Järjestäjät odottavat kisaviikonlopun keräävän katsojia lehterit täyteen.

– Aikuisten SM-kisojen tiheää kisatunnelmaa ei ole koskaan ennen ollut lappilaisyleisölle tarjolla, joten uskomme yleisön löytävän Lapin urheiluopiston katsomoon. Lippujen hinnat pidetään huokeina, Kallo toteaa.

Lapin Lukon puheenjohtaja Harri Haavisto haluaa vielä muistuttaa, että kisatapahtumat lisäävät Rovaniemen liikuntamatkailua ja tunnettavuutta. – Liikunta ja liikkuminen on kirjattu myös Rovaniemen kaupunkistrategiaan. Tapahtumat todellakin lisäävät koko kaupungin elinvoimaa. Vähätellä ei voi myöskään liikunta- ja urheiluharrastusten merkitystä syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä, pohtii Haavisto. 

Mitalitoiveita

Marraskuun SM-kehässä rovaniemeläistä nyrkkeilymainetta puolustavat Lapin Lukon ja Rovaniemen Reippaan nyrkkeilijät.

Lapin Lukon mitalitoive on Kati Ylivirta, jonka tavoitteena on uusia vuoden 2017 SM-kulta pienen kisapaussin jälkeen. Ylivirta kisailee 57-kiloisten sarjassa.

Rovaniemen Reippaan riveistä mitalisaalista odotetaan tulevan Joonas Koivurannalta (69 kg), Jasmina Raiviolta (51 kg), Minna Väisäseltä  (51 kg) ja Henrik Palosaarelta (+91 kg).

– Uskon, että tältä kovalta porukalta voimme odottaa hyvää kisamenestystä, ennustaa Rovaniemen Reippaan nyrkkeilyjaoston perustaja ja seuran kunniajäsen Osmo Pähti, joka on yksi Rovaniemen SM-kisojen merkittävistä taustavaikuttajista ja ollut Reippaan toiminnassa mukana jo vuodesta 1952 lähtien.

Faktaa

Rovaniemen Reipas on järjestänyt aiemmin naisten SM-kilpailut 2010 ja 2013. Jälkimmäisiä oli järjestämässä myös Lapin Lukko.
Naiset ja miehet ovat nyrkkeilleet yhteisissä SM-kilpailuissa vuodesta 2015 lähtien.
SM-kilpailujen osanotto on rajoitettu siten, että sarjassa voi olla korkeintaan kahdeksan nyrkkeilijää.

Lapin Lukko

Perustettu: 1953
Seuran urheilulajit: Nyrkkeily, paini ja yleisurheilu.
Jäseniä: 500
www.lapinlukko.fi

Rovaniemen Reipas

Perustettu: 1907, Rovaniemen vanhin toimiva urheiluseura
Seuran urheilulajit: Nyrkkeily, painonnosto ja kuntoliikunta.
Jäseniä: Yli 300
http://rovaniemenreipas.org/

Kati Mika.jpg
Kati Ylivirta tavoittelee valmentajansa Mika Sillanmäen kanssa kultaa kotikisoista.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia