Rovaniemen suositun etätyökisan voittaja on lämpoä rakastava yrittäjäperhe Hyvinkäältä: “Haluamme kokea elämämme ensimmäisen talven pohjoisessa”

Julkaistu 15.9.2021 13:56

“Bongasimme Rovaniemen etätyökilpailun Twitteristä. Se kuulosti ihan meidän perheen jutulta, mutta suunta vain tuntui meille väärältä. Olemme yleensä suunnanneet talvisin etelään, Espanjaan tai Thaimaahan. Mutta sitten iski ajatus, että olisipa siistiä viettää pidemmän aikaa pohjoisessa ja kokeilla miltä työarki ja vapaa-aika tuntuu napapiirillä”.

DSC07613 (1).jpg
Kuukaudeksi Rovaniemelle! Etätyökisan voittajakolmikko Benjamin Sari ja Tom. Kuva: Tom Brunberg

Näin kertovat äiti Sari Kilpiäinen, isä Tom Brunberg ja 3,5-vuotias Benjamin, paikkariippumattomaksi itseään kutsuva perhe, jonka pitkälti sisällöntuotantoon ja valokuvaukseen liittyvät työt kulkevat aina mukana.

Hauskalla kilpailukirjeellään sekä huolella rakennetulla “Me Rolloon” -hakusivulla he onnistuivat vakuuttamaan raadin ja valitsemaan juuri heidät kuukaudeksi Rovaniemen talveen yli 200 kisaan osallistuneen joukosta. Rovaniemen kaupunki järjestää kisan voittajalle matkat ja majoituksen sekä tukee muissakin etätyöreissuun liittyvissä asioissa ja kysymyksissä, kuten vaikkapa päiväkotipaikan löytämisessä perheen lapselle tai harrastusmahdollisuuksien esittelyssä.

- Rakastan liikkua luonnossa, mutta olen ollut paatunut pohjoisen välttelijä. Odotan innolla miten pohjoisen kauneus onnistuu hurmaamaan tällaisen rannoilla viihtyvän, sanoo perheen äiti Sari Kilpiäinen.

Tylsistymään perhe ei ainakaan pääse. Siitä pitää huolen 3,5-vuotias tehopakkaus Benjamin, joka tulee pakkaamaan reissuun mukaan ainakin Stigansa.

- Päiväkodissa hän on jo kertonut, että olemme lähdössä pohjoisnavalle. Korjattiin kyllä, että mennään nyt ensin napapiirille. Hän on myös kirjoittanut Joulupukille ja haluaa toimittaa kirjeen henkilökohtaisesti perille.

Siitä lähtien kun tieto kisan voitosta saavutti perheen, on heidän kotonaan surffailtu ahkerasti netissä.

- Olemme hommanneet merinovillakerrastoja ja toppavaatteita. Sellaisia ei juuri ole meidän vaatekaappeihin kuulunut aiemmin. Paljon uutta opeteltavaa on etelän vetelillä, nauraa Sari.

Perheen isä Tom Brunberg on täysin valmis seikkailuun.

- Harrastan laskuvarjohyppäämistä ja innostun kaikista lajeista, joihin voi yhdistää sanan adventure. Lapilla on varmasti minulle paljon tarjottavaa!

Rovaniemen tavoitteena olla Suomen paras paikka tehdä etätöitä

Innokkaan vastaanoton saavuttanut etätyökilpailu on osa Rovaniemen kaupungin brändityötä. Arktisena pääkaupunkina Rovaniemi haluaa olla Suomen paras paikka tehdä etätöitä. Kaupunki kutsui ensimmäisiksi etätyövieraikseen jo keväällä 2021 taitoluistelijaurastaan tunnetun yrittäjän Laura Lepistön ja duudsoneista tunnetun viihdetaiteilijan ja yrittäjän Jarno Laasalan. Nyt etätyömahdollisuus haluttiin avata koko Suomelle.

– Etätyöpaikan sijainnilla on suuri merkitys työnteon tehokkuuteen ja työssä jaksamiseen. Rovaniemi tarjoaa mahdollisuuden nauttia elämästä työpäivän jälkeenkin, kertoo kaupungin elinvoimajohtaja Jaakko Rantsi.

Yli 200 kisaan tullutta etätyöhakemusta kertoo ihmisten kaipuusta maiseman vaihtoon pitkän korona-ajan jälkeen, mutta myös uudesta mahdollisuudesta rikkoa rutiineja ja kokeilla arkea uudessa ympäristössä. Suurin osa Rovaniemelle etätyöhön hakeneista toivoi luonnonläheisempää elämää, kiireettömyyttä, piristävää vaihtelua, retkeily- ja hiihtomahdollisuuksia sekä kaupunkikulttuurin ja luontoelämysten yhdistämistä.

Hakijoiden joukossa oli paljon myös kansainvälisissä tehtävissä eri puolilla maailmaa toimivia ihmisiä, joiden itsenäiset työtehtävät onnistuvat etänä. Lapista he uskovat löytävänsä uutta potkua ja iloa arkeen.

- Toivotamme lämpimästi kaikki kisaan osallistuneet etätöihin Rovaniemelle, vaikka voitto ei nyt osunutkaan kohdalle. Autamme parhaamme mukaan jokaista tulijaa löytämään paikkansa arktisesta pääkaupungista, sanoo Rovaniemen kaupungin viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela.

Lue lisää etätyökampanjastamme: next.rovaniemi

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita