Rovaniemen verkkosivut on uudistettu helppokäyttöisiksi ja uuden brändin mukaisiksi

Julkaistu 3.6.2020 14:03

Rovaniemen kaupungin verkkosivut osoitteessa www.rovaniemi.fi on uudistettu. Sivut on uusittu brändiuudistuksen mukaisiksi ja ne mukautuvat helppolukuisiksi avattiin ne isolla näytöllä, tabletilla tai älypuhelimella. Sivuilla on parannettu erityisesti tietojen löydettävyyttä, jotta kaupunkilaisia kiinnostavat ajankohtaiset asiat nousevat esille aiempaa näkyvämmin ja runsaammin.

Rovaniemen uusi verkkosivusto älypuhelimen näytöllä. Taustalla kesäinen jokimaisema.

Rovaniemen kaupungin verkkosivu-uudistuksen keskeisin tavoite on ollut sivujen käytön helpottaminen. Palveluiden ja asiointikanavien saavutettavuuteen ja löydettävyyteen on panostettu erityisen paljon.

– Sivut ovat luettavissa yhtä helposti mobiililaitteilta kuin isoilta näytöiltä. Kaiken kaikkiaan päivitys on iso askel toiminnallisesti ja mahdollistaa sivujen jatkokehittämisen entistä paremmin, kertoo verkkouudistusprojektin vetäjä, digitaalisen viestinnän asiantuntija Antti Itkonen Rovaniemen kaupungin viestinnästä.

Sivustolla otetaan käyttöön myös kokonaan uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kaupungin menovinkkejä kattavasti päivittävä tapahtumakalenteri sekä omat sivut eri kohderyhmille.

– Uusi verkkosivusto antaa mahdollisuudet entistä selkeämpään ja monipuolisempaan viestintään ja kaupunkimarkkinointiin. Verkkopalvelu on kaupungin käyntikortti ja arktisen pääkaupungin uusi brändi näkyy siinä vahvasti. Verkkosivut on uudistettu laajassa yhteistyössä ja niiden kehittäminen jatkuu edelleen henkilöstön, sidosryhmien ja asukkaiden kanssa, sanoo kaupungin viestintäpäällikkö Riikka Heikkilä.

Kaikki palvelut ja asiointikanavat löytyvät sivustolta yhdenmukaisesti, sillä ne tuodaan sivuille Digi- ja viestintäviraston palvelutietovarannosta (PTV).

Uudistuksesta on vastannut Rovaniemen kaupungin viestintä yhteistyössä toimialojen kanssa. Uudistus pohjautuu myös käyttäjäselvityksiin. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Tietotalo.

Rovaniemi.fi-sivustolla on kuukausittain noin 56 000 eri käyttäjää.Palautteiden pohjalta parannuksia

Rovaniemen kaupunki haluaa palautetta uusista verkkosivuista. Jätä kommentit, parannusehdotukset ja kiitokset kaupungin sähköisen palautejärjestelmän kautta.

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita