Rovaniemi Afterwork haastaa harrastamaan

Julkaistu 19.9.2023 15:53

Rovaniemen kaupunki haluaa innostaa kaupunkilaisia löytämään ja jakamaan erilaisia tapoja viettää vapaa-aikaansa. Rovaniemellä afterwork on liikuntaa, kulttuuria, luontokokemuksia tai vaikka jotakin ihan muuta ja yllättävää.

Rovaniemi Afterwork Skeittaaja pitkospuilla_Rovaniemen kaupunki_Flatlight Creative.jpg
Afterworkia Rovaniemen malliin! Kuva: Rovaniemen kaupunki_Flatlight Creative
Ensimmäinen Rovaniemi Afterwork huipentuu tiistaina 26.9.2023. Tapahtumasta tulee toistuva: seuraava Afterwork järjestetään kevättalvella 2024. Afterworkin nimissä jokainen harrastaa milloin vain – mitä useammin, sen parempi!

– Idea rovaniemeläisestä afterworkista lähti siitä, mitä kaikkea Rovaniemellä on sijaintinsa ja etäisyyksien ansiosta mahdollista työpäivän jälkeen tehdä. Yhdessä illassa ehtii harrastaa monenlaista liikunnasta luontoretkiin ja kulttuurielämyksiin, sanoo Rovaniemen kaupungin viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela.

– Täällä kaikki on lähellä. Entisissä kotikaupungeissani Helsingissä, Berliinissä ja Barcelonassa tällainen ei ollut mahdollista pitkien etäisyyksien vuoksi. Pelkkiin työmatkoihin saattoi kulua tunteja.

Jokainen rovaniemeläinen haastetaan mukaan

Kaupunki pyysi tuttuja rovaniemeläisiä Afterwork-lähettiläiksi kertomaan omissa somekanavissaan, miten he viettävät vapaa-aikaansa.

Muusikko Rosa Coste lähti mukaan kannustamaan ihmisiä, koska viihtyy paluumuuton jälkeen kotikaupungissaan hyvin ja kokee, että asioita tehdään täällä isolla sydämellä.

– Etenkin pimeinä kuukausina vapaa-ajan harrastukset ovat minulle tärkeitä. Toivon että muutkin voivat löytää Rovaniemi Afterworkin kautta uusia tapoja viettää aikaa. Paikallisilla yrittäjillä, kulttuuritoimijoilla ja luonnolla on ihanasti tarjontaa tämän kokoisessa kaupungissa. Täällä jokainen voi elää oman näköistä elämää vuoden ympäri, sanoo Coste.

Myös lumilautailija Antti Autti, MasterChef-kilpailija Joel Manninen ja maaseutuyrittäjä Suvi “erätonttu” Männikkö jakavat vinkkejään afterworkiin. He toivovat muidenkin tekevän niin.

Yritykset, yhdistykset ja työporukat mukana menossa

Rovaniemi Afterwork kannustaa mukaan yhdistyksiä ja yrityksiä. Afterworkin kautta on helppo tarjota maistiaisia oman seuran tai yrityksen palveluista ja toiminnasta.

Kaupungin tapahtumakalenteriin on tehty oma osionsa, jonne yhdistykset voivat lisätä helposti afterwork-tarjontaansa. Yritykset taas voivat lanseerata erityisiä afterwork-tarjouksia tai tempauksia asiakkailleen.

Yksi mukaan lähteneistä yrityksistä on kiipeily- ja joogakeskus Väki, joka haluaa jakaa hyvinvointia keholle ja mielelle työpäivän päätteeksi.

– Sivujemme kautta rekisteröityneet uudet asiakkaat pääsevät meillä ilmaiseksi kokeilemaan joogaa ja kiipeilyä Afterwork-päivänä. Lisäksi uusille kävijöille on tarjolla sarjakortteja puoleen hintaan, kertoo Väki-keskuksen yrittäjä Natalia Kiuru.

Heini-Tuuli Onnela toivoo rovaniemeläisten yritysten nappaavan idean omakseen ja kannustavan henkilöstöään tarttumaan tarjontaan.

– Osallistukaa ihmeessä ensimmäiseen Rovaniemi Afterwork -päivään tiistaina 26.9. Nyt on hyvä aika keksiä jotain piristävää, lähteä yhdessä liikkeelle löytämään uutta kipinää arkeen ja edistämään hyvinvointia!

Katso inspiroiva Afterwork-video:

Lisätietoa, vinkkejä ja ohjeita osallistumisesta: www.rovaniemi.fi/afterwork
Rovaniemi AFTERWORK 1200x630px FB1 (1).jpg