Rovaniemi jakoi vuoden 2021 liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotekopalkinnot

Julkaistu 21.3.2022 14:24

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta on jakanut vuoden 2021 liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotekopalkinnot. Palkinnot jaettiin pääkirjastolla. Palkintojen saajat perusteluineen on kerrottu alla.

Napapiiri-Jukola 2020 Rovaniemi Lapland Finland  (13).jpg
Vuoden urheilutekona palkittiin Jukolan viesti, jonka järjestäjänä toimi Ounasvaaran hiihtoseura ry..

 

Vuoden 2021 nuorisoteko


Mäntyvaaran ravinuoret 

Rovaniemen kaupunki palkitsee teidät nuorisotekopalkinnolla 2021.

Vuonna 2021 Mäntyvaaran aktiiviset ravinuoret päättivät lähteä mukaan Rovaniemen kaupungin kiusaamisen vastaiseen #meilläpuututaan-kampanjaan. Nuoret järjestivät Arctic Horse Race -ravitapahtuman yhteyteen lastentapahtuman, jonka teemaksi he valitsivat kiusaamisen vastaisen toiminnan. Mäntyvaaran ravinuoret julistivat Mäntyvaaran raviradan kiusaamisen vastaiseksi vyöhykkeeksi, jonne jokainen voi tulla paikalle omana itsenään pelkäämättä kiusaajia. Lastentapahtumassa Mäntyvaaran Ravinuoret lupautuivat pitämään huolta siitä, että jokainen tapahtuman kävijä tuntee itsensä tervetulleeksi ja hyväksytyksi. Lisäksi ravinuoret viestivät aktiivisesti kiusaamisen vastaisesta toiminnasta sosiaalisessa mediassa sekä haastoivat muidenkin raviratojen nuoria mukaan #meilläpuututaan-kampanjaan.

Mäntyvaaran aktiiviset ravinuoret ovat esimerkillisellä ja omaehtoisella toiminnallaan osoittaneet, että nuoret voivat vaikuttaa sekä itseään että myös muita nuoria koskeviin asioihin, eri tavoin ja eri kanavien kautta. Mäntyvaaran ravinuorten toiminta toimii kannustavana esimerkkinä kaikille rovaniemeläisille nuorille. 

Vuoden seuratoimitsija 2021


Harri Puhakka

Rovaniemen kaupunki onnittelee hyvästä ja pyyteettömästä, Rovaniemen Verkkopalloseura ry:n sekä mailapeliolosuhteiden eteen tehdystä työstä. Harri Puhakka toimii Rovaniemen Verkkopalloseura ry:n hallituksessa. Hän on vastannut Rovaniemen mailapelikeskuksen kahdesta laajennusprojektista ja Antinpuiston padelkenttien rakentamisesta. Rovaniemen Verkkopalloseuran toiminta on myös hyvä esimerkki kaupungin ja urheiluseuran uudentyyppisestä yhteistyöstä.


Vuoden liikuntateko 2021


Jukolan viesti, Ounasvaaran hiihtoseura

Rovaniemen kaupunki onnittelee hyvin järjestetystä tapahtumasta ja kiittää kaupungin tunnettuuden edistämisestä. 

Kansainvälinen viestisuunnistuskilpailu, 72. Jukolan viesti ja 43. Venlojen viesti, Napapiiri-Jukola, järjestettiin Rovaniemellä 21.-22.8.2021. Järjestäjänä toimi Ounasvaaran Hiihtoseura ry, joka oli saanut tapahtuman järjestelyvastuun jo vuonna 2014. Tapahtuman ajankohtaa siirrettiin kaksi kertaa koronaepidemian takia. Kansallisesti merkittävä tapahtuma järjestettiin urheilullisesti erittäin onnistuneesti todella vaikeissa olosuhteissa. Tapahtuma keräsi valtakunnallisestikin paljon positiivista palautetta. Jukolan viesti oli myös alueellisesti erittäin merkittävä tapahtuma. Se toi pelkästään Rovaniemen talousalueelle arvioista riippuen vähintään miljoona euroa ja vaikutti erittäin myönteisesti kaupungin imagoon.


Menestynyt urheilija 2021


Eija Selkälä

Rovaniemen kaupunki onnittelee urheilumenestyksestä ja kiittää kaupungin tunnettuuden edistämisestä. Eija Selkälä voitti Hollannin Alkmaarissa lokakuussa 2021 painonnoston Mastersien N45-ikäluokan, sarja 76 kg, EM-kullan.


Aino Karppinen

Rovaniemen kaupunki onnittelee urheilumenestyksestä ja kiittää kaupungin tunnettuuden edistämisestä. Aino Karppinen saavutti viime vuonna naisten jääkiekon MM-pronssia. Jääkiekon naisten maailmanmestaruuskilpailut 2021 järjestettiin 20.–31. elokuuta 2021 Kanadan Calgaryssä, Albertassa.


Vuoden urheilija 2021


Aino Karppinen

Rovaniemen kaupunki onnittelee urheilumenestyksestä ja kiittää kaupungin tunnettuuden edistämisestä. Aino Karppinen saavutti viime vuonna naisten jääkiekon MM-pronssia. Jääkiekon naisten maailmanmestaruuskilpailut 2021 järjestettiin 20.–31. elokuuta 2021 Kanadan Calgaryssä, Albertassa. Aino Karppinen on pelannut puolustajana kotikaupunkinsa liigajoukkueessa RoKissa vuodesta 2013 alkaen. Kaksi kautta hän on pelannut Oulun Kärpissä. Tällä kaudella hän pelasi osan kautta myös Luleå HF:ssa. Naisten jääkiekkomaajoukkueessa Aino on pelannut kaudesta 2018-19 alkaen.

Kulttuuripalkinto 2021


Kotiseutuyhdistys Totto ry 

Rovaniemen kaupunki palkitsee teidät Rovaniemen kaupungin kulttuuripalkinnolla 2021 tunnustuksena kotiseututyön esimerkillisestä edistämisestä ja Rovaniemen kotiseutumuseon arvokkaan miljöön ylläpitämisestä. Totto ry edistää vaikuttavalla toiminnallaan Rovaniemen kaupungin tunnettuutta ja on merkittävä kulttuuritoimija kaupungissamme.

70-vuotias Totto ry tekee tärkeää konkreettista työtä, muun muassa edistämällä ja ylläpitämällä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja ympäristöjen säilyttämistä, tekemällä lausuntoja, esityksiä ja kannanottoja. Totolla on myös oma kohde, Rovaniemen kotiseutumuseo, jonka arvokkaasta miljööstä yhdistys pitää huolta esimerkillisen hyvin. Kotiseutumuseo kertoo ja säilyttää hienolla tavalla Rovaniemen talonpoikaisajan historiaa, mikä paikallisten asukkaiden lisäksi kiinnostaa myös Rovaniemellä vierailijoita. 

Totto ry:n asiakaslähtöinen toiminta, uudistuminen ja viime vuosien kehitys ei ole jäänyt huomaamatta.  Yhteistyö alueen oppilaitosten kanssa on entisestään virinnyt, palvellen ja osallistaen nykypäivänä kaikenikäisiä oppijoita esikoululaisesta tutkijaan. Totto ry tunnetaan myös aktiivisista vapaaehtoisistaan. He ovat erityisen tärkeä konkreettinen tukipilari kaikelle toiminnalla. Hanketoiminta on virinnyt ja ulkoisen rahoituksen avulla tarjonta on kehittynyt hienosti. Kaikki tämä kiintymyksestä kotiseutuun. Paljon Onnea, Totto!

Kulttuuritekopalkinto 1

Musiikkikoulu Pop Up 

Rovaniemen kaupunki palkitsee teidät, Musiikkikoulu Pop Up, Rovaniemen kaupungin kulttuuritekopalkinnolla 2021. 

Musiikkikoulu Pop Up on tehnyt esimerkillisellä toiminnallaan Rovaniemen kaupungin kulttuuriohjelmaa näkyväksi tuottamalla musiikin iloa ja luomalla hienoja mahdollisuuksia musiikin harrastamiselle. Musiikkikoulu Pop Up edustaa vaikuttavaa, uutta luovaa ja ajassa elävää toimijuutta. 

Musiikkikoulu Pop Up reagoi nopeasti ja ammattitaitoisesti poikkeusajan muutoksiin tuottamalla laadukasta digitaalista sisältöä kaikkien saataville Voimavirta-livelähetyksillään. Musiikkikoulu Pop Up ravistelee, viihdyttää,  virkistää ja edistää monipuolisella toiminnallaan yhdenvertaisuutta. Musiikkikoulu Pop Up kuvailee, että koulu on syntynyt  rakkaudesta musiikkiin. Se näkyy sekä toiminnassa että yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Paljon onnea!


Kulttuuritekopalkinto 2


Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistys ry 

Rovaniemen kaupunki palkitsee teidät, Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistys ry, Rovaniemen kaupungin kulttuuritekopalkinnolla 2021. 

Rovaniemen 3. kaupunginosan asukasyhdistys on toiminnallaan edistänyt yhteisöllisyyttä ja luonut taiteen keinoin uutta väriä ja viihtyisyyttä yhteiseen kaupunkiympäristöön ollen näin kannustavana esimerkkinä aktiivisesta toimijuudesta.

3. kaupunginosan asukasyhdistys maalasi vuonna 2021 näyttäviä ja värikkäitä muraaleja sähkökaappeihin eri puolille asuinaluetta. 40-vuotisjuhlavuottaan viettänyt yhdistys loi taiteen keinoin uutta väriä ja viihtyvyyttä yhteiseen kaupunkiympäristöön, tuoden maalauksissa tyylikkäästi esille myös kaupungin uutta brändi-ilmettä. Teko jätti kaupunkikuvaan omaleimaisen jäljen, joka ilahduttaa ympäristössä vielä pitkään. Paljon onnea!

Tiedosto_000 (2).jpeg
Totto ry. palkittiin Rovaniemen kaupungin kulttuuripalkinnolla 2021 tunnustuksena kotiseututyön esimerkillisestä edistämisestä ja Rovaniemen kotiseutumuseon arvokkaan miljöön ylläpitämisestä.

Jaa sivu