Rovaniemi on saanut järjestettyä ikäihmisille uusia hoitopaikkoja

Julkaistu 22.11.2022 9:10

Kaupunki on myös saanut rekrytoitua henkilökuntaa ikäihmisten kotihoitoon, mikä on lyhentänyt kotihoitoon pääsyä odottavien jonoa.

eduardo-barrios-P5c4cgJgg3g-unsplash.jpg
Kuva: Eduardo Barrios / Unsplash
Henkilöstön saatavuus on parantunut Rovaniemen ikäihmisten palveluissa kesän jälkeen. Keväällä perustetussa uudessa tehostetun palveluasumisen yksikössä on yhteensä 19 paikkaa. Syyskuussa näistä on otettu käyttöön yhdeksän. Loput 12 paikkaa otetaan käyttöön marraskuun viimeisellä viikolla. 

Kaupunki on myös saanut rekrytoitua henkilökuntaa ikäihmisten kotihoitoon. Tämä on lyhentänyt kotihoitoon pääsyä odottavien jonoa. Henkilöstön rekrytoinnissa on kuitenkin edelleen haasteita, vaikka tilanne onkin nyt parempi.

Tehdyillä toimilla on kyetty vastaamaan paremmin ikäihmisten asumispalvelujen ja kotihoidon lisääntyneeseen tarpeeseen. Keskeisenä tavoitteena on nopeuttaa Lapin keskussairaalassa odottavien pääsyä kaupungin kuntoutussairaalaan ja sieltä kotihoitoon tai palvelutaloihin.

Tästä huolimatta Lapin keskussairaalasta siirtoa odottavien jonoa on edelleen, koska sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita on ollut aiempaa enemmän. Kaupungin kuntoutussairaalassa on hoidettu syksyn aikana muun muassa koronapotilaita. Näin ollen keskussairaalassa odottavia potilaita ei saatu siirrettyä kuntoutussairaalaan riittävän nopeasti.  

Jaa sivu