Rovaniemi on tämän viikon Elossa

Julkaistu 5.8.2020 12:13

Oululla on Lumo, Tampereella Valoviikot ja Helsingillä Lux. Nyt myös Rovaniemi on saanut oman, elämyksellistä valo- ja mediataidetta kaupungin vilkkaimmille paikoille tuovan Elossa-tapahtumaviikon, joka jatkuu vielä sunnuntaihin 9.8.2020 saakka.

Elossa-Rovaniemi-Simo-Vilhunen-photo-062.jpg

Kaikki kaupunkilaiset ja matkailijat voivat vapaasti kävellä ja löytää outoja tiloja, taidetta ja iloa, sillä ydinkeskustan tutut ja tuntemattomat paikat on herätetty eloon aivan uudella tavalla. Tarjolla on muun muassa syäkähdyttävää tilataidetta, näyttelyitä ja erilaisia maksuttomia päivätapahtumia.

Kauppakeskuksissa voi lähteä omatoimisesti aarrejahtiin seuraten vihreitä kylttejä. Elämyksiä ja teoksia saa ihastella ja katsella vapaasti omaan tahtiinsa, ilman väentungosta Sampokeskuksessa, Rinteenkulmassa ja Revontulikeskuksessa.

Viikko huipentuu sunnuntaina, kun Rinteenkulmasta aivan Nelostien seinän takaa löytyvä tyhjä, 70 metriä pitkä halli muuttuu massiiviseksi taideteokseksi, johon pääsee tutustumaan vain opastetusti sunnuntaina 9.8. klo 13-16 välisenä aikana. Kolossaaliseen pilkkopimeään tilaan mediataiteilija Arttu Nieminen ja äänitaiteilija Lauri Uusitalo ovat rakentaneet massiivisen “Area 51” -videoinstallaation, jonka äärellä aika ja tila katoavat. Ohjaus tilaan tapahtuu Rinteenkulmassa sijaitsevan yökerho Half Moonin edestä.

ELOSSA Rovaniemi -tapahtuman järjestävät Kauppakeskus Revontuli, Rinteenkulma, Sampokeskus, Likiliike ja Rovaniemen Yrittäjät ry.

 

Löydä nämä kohteet ja ylläty!

SAMPOKESKUS

#1 Valsan Aurinko
Café Tivolin vanha discopallo saa uuden elämän viikoksi Sampokeskuksen keskusaukiolla.

#2 Videokerma
2.krs Biorexin käytävällä nähdään Magneetti ry:n jäsenten audiovisuaalisia teoksia. Magneetti ry on Rovaniemellä toimiva audiovisuaalista mediakulttuuria edistävä yhdistys.
#3 Itkun Kaivo
Rovakadun puoleisen syvennyksen "Itkumuurin" viereinen portaikko muuntuu kaivoksi, valon ja äänen avulla. (Rovakatu 30, Ma-pe 9-21, la 9-19, su 12-18. Johan Pietarinen, Simo Vilhunen)

Elossa-Rovaniemi-Simo-Vilhunen-photo-050.jpg

RINTEENKULMA

#4 Neliöt Kaaoksen virrassa
Rovaniemen Kaupungin lävistävä nelostien monttu kätkee kauppakeskusten kohdalla eeppiset mittasuhteet omaavan pimeän vyöhykkeen, jossa vain harva on käynyt. Tämä kolossaalinen pilkkopimeä tila valjastetaan taiteelle, kun mediataiteilija Arttu Nieminen ja äänitaiteilija Lauri Uusitalo rakentavat tilaan massiivisen videoinstallaation jonka äärellä aika luhistuu ja tila katoaa. (”Area 51”sunnuntaina 8.9. 13-16)
#5 Helmi Pöllöpari
Rinteenkulman rullaportaikko (Johan Pietarinen)
#6 Villit Valot
2 krs. eteläpäädyn valaistuksen suunnittelu (Johan Pietarinen)
#7 Laskos ja Palkit
Rinteenkulman alakäytävän kattodekoraatiot ja valaistus (Johan Pietarinen)

Elossa-Rovaniemi-Simo-Vilhunen-photo-053.jpg

REVONTULI

Jungle Juice barin viereinen tyhjä liiketila on muuntautunut metsäksi valon, äänen ja uv-dekoraatioiden avulla.
(Mysteeri-kollektiivi: Henna-Eerika, Vilma Ohinmaa, Niina Herrainsilta, Roosa Keskitapio; Mukana myös Noora Peltola, Akonwi AN, Niko Leppänen & Niko Mustola)
#9 Kukkakatto
Ihastuttava aidoista kukista tehty kattotaideteos
#10 Valojono
Pääkäytävän valojen kalvotus (Johan Pietarinen)

#elossarovaniemi

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia