Rovaniemi saa virallisen pääsiäispuun Lordin aukiolle

Julkaistu 8.4.2022 7:30

Pääsiäispuita koristellaan Rovaniemellä nyt viidettä kertaa. Tämän vuoden uutuus on Lordin aukion suuren joulukuusen tilalle pystytetty pääsiäispuu, jota kaupunkilaiset pääsevät koristelemaan komeaksi. Kauniin kirjavat pääsiäismunat ilahduttavat kaupungin keskeisimmällä paikalla koko huhtikuun ajan.

pääsiäispuu3.jpg
Kaikki rovaniemeläiset kutsutaan mukaan pääsiäispuutempaukseen. Oman puun voi koristella vaikka kotipihalla.

Väriä katukuvaan tuova Pääsiäispuu-tempaus on rovaniemeläisten yhteinen hyvän mielen tapahtuma, johon Rovaniemen kaupunki innostaa kaikenikäisiä kaupunkilaisia osallistumaan ja levittämään näin pääsiäisen värikästä ilosanomaa ympäri kaupunkia.

Kuka tahansa voi koristella maalatuilla ja koristeluilla munilla vaikkapa oman kodin, yrityksen tai yhteisön pihapuun. Värikkäitä pääsiäismunia on vuosien varrella maalattu muun muassa kaikille avoimissa maalaustyöpajoissa, päiväkodeissa ja seurakunnan kerhoissa.

Pääsiäistempaus huipentuu Lordin aukiolla järjestettävään Lasten pääsiäisjuhlaan keskiviikkona 13.4. klo 9.30-10.30. Pientä juhlakansaa viihdyttää Kolmen Variksen orkesteri. Oman kuninkaallisen tuulahduksensa tapahtumaan tuo myös Prinsessa Homssantomssa, joka aikoo ottaa osaa myös koristelupuuhiin.

Pääsiäispuu-tempauksessa ovat mukana mm. Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut, Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, Rovaniemen kaupunginkirjasto, Rovaniemen seurakunta ja Rovaniemen Neuvokas.

Lähetä kuva koristelemastasi puusta tai bongaa kaupungilta kiva pääsiäispuu ja jaa kuvasi someen tunnisteella #pääsiäispuu2022

Jaa sivu