Rovaniemi suosittelee toiselle asteelle etäopetusta 15.3. alkaen

Julkaistu 3.3.2021 16:13

Rovaniemen kaupungin koronalinjauksista päättävä häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 3.3. käsittelemään koronatilannetta ja sen vaikutuksia kaupungin antamiin koronasuosituksiin. 

Rovaniemen koronatilanne on toistaiseksi rauhallinen, mutta Lapin alueella todettu brittimuuntovirus voi muuttaa tilannetta nopeasti. Seuraavat pari viikkoa ovat merkittäviä sen kannalta, millaiseksi Lapin koronavirustilanne muodostuu. 

Johtoryhmä päätti suosituksista seuraavasti: 
Toisen asteen oppilaitosten suositellaan siirtyvän etäopetukseen 15.–28.3. Korkeakoulujen osalta aiemmin annettu suositus jatkuu vastaavasti.
Yli 12-vuotiaiden maskisuositus jatkuu toistaiseksi toisen ja korkea-asteen välttämättömässä lähiopetuksessa.
Tartuntatautilain mukaiset edellytykset yläkoulujen tilojen sulkemiselle eivät täyty. Näin ollen 7–9-luokkien oppilaiden siirtämistä etäopetukseen ei voida esittää.
Yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta suositellaan edelleen pidettäväksi tauolla 28.3. saakka.
Kaikkea matkailua koronaepidemian leviämisvaiheessa oleville alueille suositellaan välttämään 28.3. asti.

Kaikki voimassa olevat suositukset löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/koronavirus.

Lapin sairaanhoitopiirin alueen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu perjantaina 5.3. käsittelemään koronatilannetta ja arvioimaan koronasuosituksia. Ryhmään kuuluvat Lapin kuntien, THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja Lapin aluehallintoviraston edustajat. Ryhmä arvioi Lapin koronaepidemian tilannetta eri viranomaisten kesken ja varmistaa, että epidemian torjumiseksi tehdään oikea-aikaisia ja oikeanlaajuisia toimenpiteitä. 

Koronakoordinaatioryhmä voi esittää Rovaniemen kaupungin omalle, koronalinjauksista päättävälle ryhmälle (häiriötilanteen johtoryhmä) uusia koronasuosituksia rovaniemeläisille. Rovaniemen kaupunki on päävastuussa epidemian hillitsemisestä alueellaan. 

Häiriötilanteen johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 8.3. tekemään mahdollisia uusia linjauksia. Tämän jälkeen kaupunki tiedottaa asiasta mediaa ja kuntalaisia.

Lisätietoa: 
Paula Reponen, hallintoylilääkäri, paula.reponen(at)rovaniemi.fi, p. 040-0607238
Risto Varis, hallintopäällikkö, Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelut, risto.varis(at)rovaniemi.fi, p. 040 650 77 57
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita