Rovaniemi tarjoaa varhaiskasvatusta vain kriittisissä tehtävissä toimiville lakon aikana 13.–14.2.

Julkaistu 9.2.2024 12:01

Huoltajien tulee ilmoittaa välttämätön hoidon tarve oman päiväkodin johtajalle maanantaihin klo 12:een mennessä.

päiväkoti.jpg

(Juttua päivitetty 9.2. klo 15.30, kun JHL liittynyt lakkoon.)

Ammattiliittojen (Tehy, SuPer ja JHL) poliittinen työtaistelu vaikuttaa Rovaniemen kaikkiin varhaiskasvatusyksiköihin: yksityisiin ja julkisiin päiväkoteihin sekä perhepäivähoitoon. Vaikutukset ovat laajempia kuin aiemmin perjantaina tiedotettiin. 

Ammattiliittojen poliittinen työtaistelu alkaa tiistaina 13.2.2024 klo 00.01 ja päättyy keskiviikkona 14.2.2024 klo 23.59.

Rovaniemen kaupunki joutuu rajaamaan varhaiskasvatuspalvelua työtaistelun takia. Palvelua tarjotaan vain yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisissä tehtävissä toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon päivystysten, vanhusten ja kehitysvammaisten palveluasumisen ja kotipalvelun, palo- ja pelastustoimen, puolustusvoimien sekä poliisin henkilöstön lapsille.

Kaupunki edellyttää, että molemmat huoltajat, tai ainoa huoltaja yhden huoltajan perheessä, työskentelevät yhtä aikaa lakon aikana kriittisissä tehtävissä.

Huoltajien tulee ilmoittaa välttämätön hoidon tarve oman päiväkodin johtajalle maanantaihin klo 12:een mennessä. Avoinna oleva päiväkoti ilmoitetaan näille perheille maanantain 12.2. aikana.

Jos lakko peruuntuu, päiväkodit avoinna normaalisti 

Jos lakko peruuntuu, päiväkodit ja perhepäi­vähoito ovat avoinna normaalisti. Työtaistelun peruuntumisen tieto saattaa tulla hyvinkin myöhäisessä vaiheessa. Siksi kaupunki pyytää huoltajia seuraamaan lakkoa edeltävinä päivinä ja iltoina tiedotusvälineitä sekä Rovaniemen kaupungin verkkosivuja.

Lasten poissaolot 13.–14.2. ovat maksuttomia.