Rovaniemi vetää jälleen mäkihypyn ja yh­dis­te­tyn kan­sain­vä­lisiä maajoukkueita leireilemään ja kisaamaan Ou­nas­vaa­ralle

Julkaistu 13.11.2023 14:24

Mäen ja yhdistetyn kansainvälinen kilpailukausi alkaa tänä vuonna Ensilumenkisoista, jotka järjestetään Rovaniemellä sunnuntaina 19. marraskuuta.

DSC_8947.jpg
Mäkihypyn ja yhdistetyn parissa tapahtuva toiminta on koko Suomessa kuin myös Rovaniemellä taas nousussa. Kuva: Juuso-Valtteri Kivimäki

Ounasvaaran sunnuntaisiin Ensilumenkisoihin odotetaan noin sataa osanottajaa, joista puolet on ulkomaalaisia. Rovaniemelle päättyy myös koko kotimainen kilpailukausi huhtikuun alussa, jolloin järjestetään Ounasvaaran Talvikisojen yhteydessä mäen ja yhdistetyn SM-normaalimäen kisat.

- Vaikka mäkihypyn ja yhdistetyn kansainvälisessä menestyksessä ei vielä ole palattu ihan huippuvuosien tasolle, lajien parissa tapahtuva toiminta on koko Suomessa kuin myös Rovaniemellä taas nousussa ja harrastajamäärät kasvussa, kertoo Ounasvaaran Hiihtoseuran mäkijaoston puheenjohtaja Mikko Pohjola.

Myös kansainväliset maajoukkueet ovat löytäneet Ounasvaaran huippuhyvät treeniolosuhteet: kaikki mäet ovat olleet hyvässä treenikunnossa jo lokakuussa ja marraskuun pakkaset ovat vaan parantaneet olosuhteita entisestään.

- Tätä maajoukkueiden paluuta on todella odotettu Rovaniemellä. Mukana on maailman ehdotonta kärkeä sekä mäkihypyn että yhdistetyn osalta ja osa kansainvälisistä joukkueista viipyy leireilemässä jopa joulukuuhun saakka, Pohjola iloitsee.

 

Ounasvaaran mäkihypyn ja yhdistetyn ensilumen tapahtumat 2023

19.11. Ensilumenkisat (sarjat M, N, M18, N18)
29.11.-1.12. Hiihtoliiton, Santasportin ja OH:n yhdessä järjestämä Latu Lentoon -tapahtuma junioreille
2.12. Kauden 1. Junioricup:n kilpailu
23.-25.2. Hopeasompa loppukilpailu
5.-6.4. Ounasvaaran Talvikisat 5.-7.4., jonka osana normaalimäen SM-kilpailu.