Rovaniemi-viikko juhlistaa ihmisen kokoista arktista kotikaupunkia - Ohjelmahaku on avoinna 1.8. asti

Julkaistu 24.4.2024 12:00

Kaikkien kaupunkilaisten oma kaupunkifestivaali Rovaniemi-viikko tulee jälleen 2.-8.9.2024. Syyskuinen runsas tapahtumaviikko on omistettu monimuotoiselle Rovaniemelle ja sen asukkaille.

kairaklubi4 (1).jpeg

Rovaniemeläisten yhteinen kaupunkifestivaali juhlistaa jälleen niitä asioita, joiden vuoksi Rovaniemelle halutaan jäädä ja palata. Viikon tapahtumatarjonta tuo monipuolisesti esille Rovaniemen historiaa ja nykypäivää, kaunista luontoa ja urbaaneja ympäristöjä, monimuotoisia palveluja ja eläväistä kulttuurielämää. Viikonlopun väriläiskänä koetaan jälleen Rovaniemen oma Taiteiden yö.

Rovaniemi-viikon tapahtumat levittäytyvät eri puolille kaupunkia kaupunginosista kyliin asti ja tavoittavat jopa kymmeniä tuhansia kävijöitä. Eläväinen ohjelmakokonaisuus syntyy eri toimijoiden yhteisenä ponnistuksena ja on aina kaupunkilaisten näköinen. Tapahtumat voivat olla pieniä tai suuria, taloyhtiöiden yhteisöllisestä toiminnasta isompiin tapahtumakokonaisuuksiin. Mukaan toivotaan erityistä, arjesta poikkeavaa yhteisöllistä koettavaa kaikenikäisille.

- Viikolle on toivottu ja ideoitu yhteisissä ideointitilaisuuksissa ylisukupolvista toimintaa. Tapahtumapaikkojen suhteen katseet siirtyvät erityiseen luontoomme, ympäröiviin vaaroihin ja jokivarteen, joissa on paljon lumoa ja potentiaalia, kertoo kulttuurituottaja Roosa Nevala.


Avoin haku tapahtumajärjestäjille

Kaikki kuntalaiset, eri yhteisöt, yhdistykset ja yritykset ovat tervetulleita luomaan tapahtumaviikkoa. Tapahtuma voi olla esimerkiksi katujuhla, piknik, yhteisölliset talkoot, retki, historiakierros tai konsertti.

Miten osallistua:

*Luo tapahtuma kaupungin tapahtumakalenteriin tapahtumat.rovaniemi.fi ja valitse kategoriaksi “Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan”.

Painettuun ohjelmaan ehtivät mukaan 1.8. mennessä ilmoitetut tapahtumat. Rovaniemen kaupunki pidättää itsellään oikeuden tarkistaa ja valita Rovaniemi-viikon ohjelmaan sisällytettävät sisällöt. Vahvasti poliittiset tai uskonnolliset viestit eivät kuulu tapahtumaviikkoon. Tapahtumissa ei hyväksytä häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista kohtelua. Lisätietoa: Haku Rovaniemi-viikon ohjelmaan

*Tapahtumajärjestäjät huolehtivat itse tilaisuutensa kustannuksista ja varmistavat tapahtumatietojen oikeellisuuden tapahtumakalenterissa määräaikaan mennessä. Rovaniemen kaupunki vastaa tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

*Ideoi ja ehdota: Jos sinulla on mielessäsi loistava tapahtumaidea tai haluat vinkata esiintyjiä tai tapahtumapaikkoja, ota rohkeasti yhteyttä rovaniemiviikko@rovaniemi.fi.


Lisätiedot ja yhteydenotot:

Rovaniemi-viikon koordinointi
Roosa Nevala
Kulttuurituottaja, Rovaniemen kaupunki
0400518235

www.rovaniemi.fi/rovaniemiviikko
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi