Rovaniemi-viikko valloittaa kaupungin syyskuun toisella viikolla - Taiteiden yö tekee toivotun paluun

Julkaistu 23.8.2023 9:02

Yli pari sataa tapahtumaa käsittävä, ylpeästi rovaniemeläinen kaupunkifestivaali tarjoaa kulttuuri- ja taide-elämyksiä laidasta laitaan koko viikon 4.9.-10.9.2023. Vanhojen tuttujen suosikkitapahtumien lisäksi tarjolla on myös aivan uusia elämyksiä, jotka muuttavat koko kaupungin yhteiseksi ihmisten, taiteen ja kulttuurin olohuoneeksi.

sadonkorjuumarkkinat yleiskuva.jpg
Sadonkorjuumarkkinat on Rovaniemi-viikon kestosuosikki.

Rovaniemi-viikon ohjelmassa on konsertteja eri puolilla kaupunkia ja kyliä, luovia työpajoja, opastettuja kävelykierroksia ja retkiä sekä elokuvanäytöksiä. Viikon musiikki- ja tanssitarjonta on monipuolinen, ja sitä täydentää kansanmusiikin ja -tanssin festivaalin Jutajaiset.

Kestosuosikit Pöykkölän kotiseutumuseon pihapiirin täyttävät Sadonkorjuumarkkinat sekä koko perheen Sahanperän Savotta ilahduttavat tänäkin vuonna tapahtumavieraita.

sahanperän 2.jpg

Sahanperän Savotta muuttaa metsämuseolle

- Nyt Sahanperän Savotta järjestetään uudella, idyllisellä paikalla Lapin metsämuseolla Pöykkölässä. Uusi sijainti mahdollistaa mukavasti vierailun sekä Sahanperän Savotassa ja Sadonkorjuumarkkinoilla samalla reissulla. Kaupunki järjestää maksuttoman kuljetuksen kaupungin keskustasta Pöykkölään, vinkkaa Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Katja Rakkolainen.

Suosittu perhetapahtuma Sahanperän Savotta on Lapin suurin metsäalan vuosittainen tapahtuma ja tänä vuonna se juhlistaa 10-vuotista taivaltaan. Tapahtumapaikaksi valikoitui Lapin Metsämuseon alue, jossa nyt vanha ja uusi kohtaavat kiinnostavalla tavalla.

Myös liikuntaa ja hyvinvointia edistäviä aktiviteetteja, kaupunkilaisia puhutteleviin teemoihin painottuvia keskusteluja, messuja ja innostavaa toimintaa on tarjolla koko perheelle.

taiteiden yö.jpg

Taiteiden yön paluu

Pitkän tauon jälkeen järjestetään osana viikkoa lauantaina 9.9.2023 Rovaniemen oma Taiteiden yö. Kyseessä on jo kaupunkimme seitsemäs Taiteiden yö, joka syntyy Rovaniemen kaupungin sekä paikallisten kulttuuri- ja taidetoimijoiden yhteisponnistuksena.
Rovaniemi täyttyy koko lauantain ajaksi aisteja hivelevistä esityksistä, työpajoista, avoimista ovista, keikoista, näyttelyistä ja monenlaisista yllätyksistä. Tapahtuman tarkoitus on talkoohengessä tuoda vivahteikas kulttuurin kirjo esille yhden päivän aikana.

- Taiteiden yön laaja ja värikäs ohjelmakattaus todistaa kuinka eloisa ja energinen pieni, pohjoinen kaupunkimme on. Suurin osa tapahtumista ja esityksistä ovat vieläpä maksuttomia. Tule kokemaan, kun Rovaniemi muuttuu koko kaupungin yhteiseksi ihmisten, taiteen ja kulttuurin olohuoneeksi, innostaa Taiteiden yön vastaava tuottaja Rida Haapala.

Taiteiden yön monipuolisesta ohjelmasta voi nostaa esille muun muassa Dj YourBartenderin musiikkilisen cocktailin Rovaniemen musiikkikirjaston kokoelmista sekä Viral Vegans -yhdistyksen järjestämä pohjoinen dokkarinäytös, jossa pureudutaan eläinsuojeluun liittyviin teemoihin.

Taiteiden yössä nähdään myös Kulttuuriyhdistys Valsalta uusi aluevaltaus, kun Rovaniemen taidemuseo isännöi yhdistyksen tuottamat iltamat, jotka koostuvat näyttelyistä, työpajoista, työnäytöksistä ja musiikista.

- Tänä syksynä Rovaniemi-viikolla vahvistetaan myös välittämisen kulttuuria. Rovaniemeläisten inhimillistä lämpöä esiin tuovan Mie välitän -kampanjan puitteissa kerätään leluja SPR:n vastaanottokeskuksen lapsille. Hyväkuntoisia, ehjiä leluja voi tuoda Rovaniemen pääkirjastoon ja lähikirjastoihin Ounasrinteelle, Korkalovaaraan, Saarenkylään, Sinettään ja Muurolaan 28.8-10.9.2023. Kampanjaa jatketaan ensi vuonna uudella keräyskohteella, Katja Rakkolainen kertoo.

Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenterista: https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/topic/5ee0a3d826f1f75098065d37

Ohjelmistoa päivitetään Rovaniemi-viikon sivuille osoitteeseen: https://www.rovaniemi.fi/Rovaniemi-viikko

KUVAT: ROVANIEMEN KAUPUNKI / JOUNI PORSANGER  

rovaniemi viikko kotiseutupäivät.jpg