Rovaniemi-viikolla inspiroidutaan tänä syksynä uudenlaisista, vaihtoehtoisista tavoista tehdä ja kokea

Julkaistu 12.6.2020 13:25

Rovaniemi-viikkoa vietetään 7.-13.9.2020 – tänä vuonna jo 40. kerran. Kaupunkifestivaalin ohjelmaan kutsutaan mukaan erityisesti pienimuotoisia, ulkona, etänä ja verkossa järjestettäviä tapahtumia, jotka toteutetaan vastuullisesti ajankohtaisia turvallisuusmääräyksiä ja ohjeistuksia noudattaen. Rovaniemi-viikon ohjelmaan voi hakea mukaan 3.8. mennessä.

Ihmiset istuvat terassilla kesäiltana.

Yhteinen kaupunkifestivaali juhlistaa niitä asioita, jotka tekevät Rovaniemestä hyvän paikan asua ja vierailla. Viikolla koetaan tapahtumia, jotka tuovat esille kaupunkimme vaiheikasta historiaa ja nykypäivää, alueemme kaunista luontoa, monimuotoisia palveluja, eläväistä ja värikästä kulttuurielämää sekä laajalle ulottuvan kaupunkimme eri alueiden - keskustan, kaupunginosien ja kylien ominaispiirteitä.

Rovaniemi-viikko on asukkaidensa näköinen. Se syntyy useiden eri toimijoiden luovuudesta ja yhteisestä tekemisestä monipuoliseksi tapahtumakokonaisuudeksi, jonka tarjonnasta löytyy mukavaa koettavaa jokaiselle. Kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita luomaan yhteistä tapahtumaviikkoa. Tapahtumien takana ovat kaupungin eri yksiköt, kuntalaiset, järjestöt, yhdistykset, yhteisöt ja yritykset.

– Tänä vuonna meillä on tilaisuus toteuttaa Rovaniemi-viikko sopivasti toisin. Uusilla tavoilla toteutettuna kotikaupunkimme näyttäytyy viikon aikana varmasti myös sellaisista kulmista, jotka yllättävät myös meidät jo pitkään Rovaniemellä asuneet, toteaa palvelualuepäällikkö Merja Tervo.

Tulevan syksyn Rovaniemi-viikko on vastuullisesti järjestettyjä, pienimuotoisia ja yhteisöllisiä tekoja ja tapahtumia. Mukaan toivotaan erityisesti ulkotiloissa, etänä ja verkossa järjestettävää toimintaa. Tapahtumia voivat olla esimerkiksi etäluennot ja -konsertit, opastetut kierrokset ja yhteiset luontoretket, työpajat ja keskustelutilaisuudet, pienimuotoiset esittävän taiteen tapahtumat tai asuinyhteisön pihajuhlat.

Poikkeuksellinen kevät on viivästyttänyt päätöstä Rovaniemi-viikon järjestämisestä. Syksyn kaupunkifestivaalia kohden edetään kuitenkin positiivisin mielin.

– Tämä vuosi saa olla rohkeasti erilainen. Pidetään huolta toisistamme ja huomioidaan etätapahtumilla erityisesti myös riskiryhmät, joiden suositellaan edelleen välttävän yleisötilaisuuksia. Emme pyri massatapahtumiin, vaan pieni on kaunista. Toivon että ihmiset innostuvat uusista, luovista tavoista järjestää ja kokea. Muutoksia tehdään tarvittaessa nopeastikin tilanteen niin vaatiessa, kertoo Rovaniemi-viikkoa koordinoiva, Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala.

 

Tule tekemään Rovaniemi-viikkoa - Ohjelmahaku on avattu

Rovaniemi-viikon ohjelmaan haetaan mukaan Rovaniemen kaupungin uuden tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi: Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 7.-13.9.2020. Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun tapahtumasi on käsitelty ja hyväksytty osaksi ohjelmaa. Painettuun ohjelmaan ehtivät mukaan 3.8. mennessä ilmoitetut tapahtumat.

Tapahtumajärjestäjät huolehtivat itse tilaisuutensa kustannuksista ja varmistaa tapahtumatietojen oikeellisuuden tapahtumakalenterissa määräaikaan mennessä. Rovaniemen kaupunki vastaa tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

Jokainen Rovaniemi-viikon tapahtumajärjestäjä vastaa myös tapahtumansa turvallisuudesta ja sitoutuu noudattamaan koronapandemiatilanteen vuoksi annettuja, ajankohtaisia valtioneuvoston turvallisuusohjeita tapahtumien järjestämisessä. Tapahtumien turvallisuus huomioidaan ennakoivalla otteella. Myös tapahtumien osallistujat sitoutuvat kunnioittamaan muita huolehtimalla käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä.

Yhteiset Rovaniemi-viikon suunnittelutilaisuudet järjestetään etänä Google Hangouts videoneuvotteluina perjantaina 26.6. ja 3.7. klo 15. Etätapaamisissa saa apua Rovaniemi-viikon hakuprosessiin, tutustutaan uuden tapahtumakalenterin käyttöominaisuuksiin, ideoidaan yhdessä uudenlaisia tapahtumia ja keskustellaan erilaisista vaihtoehdoista järjestää verkkotapahtumia. Mukana Rovaniemi-viikon koordinaattori Roosa Nevala. Ilmoittaudu mukaan 24.6. mennessä. Linkki kokoukseen toimitetaan sähköpostitse ilmoittautuneille.

Jaa sivu

Liittyvät sivut