Rovaseudun Markkinakiinteistöt viettää 20-vuotisjuhlavuottaan: kävelykadulle projisoidaan mediateos “Pienkaupunkisinfonia 96100-97690”

Julkaistu 18.1.2023 8:15

Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy juhlii 20-vuotista taivaltaan yksittäisillä tapahtumilla läpi vuoden. Merkkivuoden kohokohtia on Panu Johanssonin mediataideteos, joka projisoidaan kävelykadun varrella sijaitsevan Aalto-kiinteistön seinään. Alvar Aallon kiinteistöön suunnitteleman Aurora Borealis -reliefin paikalle heijastetaan taideteos keskiviikkona 18.1.2023 ja se on esillä lauantaihin 21.1.2023 saakka.

PanuJohansson_Pienkaupunkisinfonia_still.jpg
Kävelykadun kulkijat yllättää Aalto-kiinteistön seinään projisoitava Panu Johanssonin mediataideteos. Kuva teoksesta Pienkaupunkisinfonia 96100–97690.

- Aloitamme juhlavuotemme toteuttamalla yhdessä rovaniemeläisen Flatlight Creative Housen kanssa idean, joka on samalla ainutlaatuinen kokeilu kaupunkikeskustamme elävöittämiseksi, kertoo Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Antti Herajärvi.

Kaupungin keskeisimmälle paikalle, osoitteeseen Koskikatu 18-20 projisoidaan kiinteistön seinään mediataiteilija Panu Johanssonin teos “Pienkaupunkisinfonia 96100–97690”, joka koostuu kuvakulmista kaupungin eri postinumeroissa.

- Mediateos on nähtävillä lauantaihin 21.1.2023 saakka – kenties pidempäänkin. Projisoitavaan kohtaan kuuluva Aurora Borealis -reliefi tullaan palauttamaan aikanaan kiinteistöön kunnostus- ja remonttitöiden jälkeen, Herajärvi kertoo.

Rovaseudun Markkinakiinteistöt on tiedottanut mediateoksen projisoinnista kaupunkia ja Alvar Aalto -säätiötä. 

Herajärven johtama yhtiö omistaa yhteensä 49 liike- ja toimitilakiinteistöä Rovaniemen kaupungissa. Yksi näistä on mediataideteokselle esitysareenan tarjoama Aalto-kiinteistö.

- Rovaniemeläisten “Romaksi” kutsumalla yhtiöllämme on vuokralaisina liki 350 eri toimijaa ja joka päivä meillä on yli sata kohtaamista paikallisten sekä kaupungin ulkopuolisten yritysten kanssa. Aloitamme pitkin vuotta yksittäisten tapahtumien ja kampajoiden toteutuksen osana juhlavuottamme. Paljon mielenkiintoista on tulossa, Herajärvi paljastaa.

Mikä?

  • Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy 19.12.2002 perustettu 100 % Rovaniemen kaupungin omistama osakeyhtiö.
  • Yhtiö vuokraa omistamiaan tai hallinnoimiaan tiloja Rovaniemellä toimiville yrityksille sekä julkisille toimijoille. Konserniin kuuluu 13 tytäryhtiötä.
  • Toimitilavuokrauksen lisäksi yhtiön kautta on mahdollista vuokrata tapahtuma-alueita. Palvelutarjonta sisältää myös kauppatorin, kävelykadun ja Lordin aukion myyntipaikkojen vuokrauksen ja ylläpidon.
  • Yhtiön kaiken toiminnan tavoitteena on Rovaniemen kaupungin elinvoiman kasvattaminen. 

Lue lisää: 
Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:stä
www.rovaseudunmarkkinakiinteistot.fi

Mediataideteoksen tekijästä ja teoksista:
panujohansson.com