Etusivu>Ajankohtaista>Sähköisiä palveluita lapsille ja lapsiperheille 18.-24.5.2020
Rovaniemi tiedottaa

Sähköisiä palveluita lapsille ja lapsiperheille 18.-24.5.2020

15.5.2020 14:00

Koronatilanteen aikana julkaisemme viikoittain toukokuun loppuun saakka koostetta Rovaniemen kaupungin ja kolmannen sektorin lapsille ja lapsiperheille suunnatuista sähköisistä palveluista. Listalle on koottu erilaista sähköistä touhua ja toimintaa lapsille sekä tuen ja avun linkkejä vanhemmille.

Avoin varhaiskasvatus 

Sähköinen olohuone

Avoimen varhaiskasvatuksen sähköinen olohuone ma-ke klo 10-11. Kevät keikkuen tulevi - keväisiä lauluja ja leikkejä. Klikkaa linkkiä ja astu sisään. 

Vauvavoimaa-laululeikit

Tiistaina 19.5..2020 klo 14.00 vauvoille ja heidän vanhemmilleen laululeikkihetki. Klikkaa linkkiä ja astu sisään.

Kotikulmilla-virtuaalinen taidenäyttely

Nyt on jokaisella mahdollisuus päästä taidenäyttelyyn!
Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen lapset ovat tutkineet vuoden mittaan kotikulmia taidekasvatuksen keinoin. Tutkimusretkistä on koottu virtuaalinen kevätnäyttely Kotikulmilla, johon pääset tästä linkistä.

Monde On Air -livestreamaus

20.5. klo 10.00 Tanssiesitys Markalla laakkosia
27.5. klo 10.00 Klovni Klementtiini
 
Lähetyksiä pääsette seuraamaan joko Facebookin tai Youtuben kautta:
FB-sivu: https://www.facebook.com/MondeOnAir
Youtube: https://bit.ly/3bL9F74   

Yhdessä selviydytään

Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimusryhmä on avannut Yhdessä selviydytään –internetsivuston (https://yhdessaselviydytaan.fi)  tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana.  Sivusto antaa aikuisille keinoja tunnistaa lapsen huoli ja auttaa häntä rauhoittamaan mieltään. Tekijät ovat erikoistuneet tutkimusnäyttöön perustuvien, perheiden mielenterveyttä edistävien digitaalisten ohjelmien kehittämiseen. 
 
Yhdessä selviydytään -sivusto on maksuton. Se ohjaa harjoittelemaan ahdistusta helpottavia taitoja, kuten rentoutumista hengittämisen avulla ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi vahvistetaan vanhemman kykyä keskustella lapsen kanssa, rohkaisevaa ajattelutapaa ja arjen suunnittelua yhdessä lapsen kanssa. 

Vapaaehtoistyön keskus Rovaniemen Neuvokas

Neuvokkaan Youtubessa voit käydä katsomassa Juli-Pellen toimisto -videon. Juli-Pelle hauskuuttaa arkisten asioiden äärellä puuhaillen. Ohjelma on tarkoitettu kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Klikkaa itsesi Rovaniemen neuvokkaan Youtube-kanavalle. 

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Kaipaako lapsesi tai nuoresi juttuseuraa? Täältä löytyy linkit ja puhelinnumerot MLL:n lasten ja nuorten joka päivä auki olevaan puhelinpalveluun (maksuton p.116 111), nettikirjepalveluun ja chattiin: https://www.mll.fi/vanhemmille/toiminta-lapsiperheille/lasten-ja-nuorten-puhelin/
Lisätietoa MLL:n nettikirje ja chat-palvelu lapsille ja nuorille www.mll.fi/nuorille
Kaipaatko vanhempana tukea ja juttuseuraa? Täältä löytyy linkit, puhelinnumerot ja aukioloajat MLL:n vanhempainpuhelimeen ja chattiin: https://www.mll.fi/vanhemmille/toiminta-lapsiperheille/vanhempainpuhelin/ 
Lisätietoa MLL:n Vanhempain puhelin ja chat: www.mll.fi/vanhemmille

Etäperhekahvila

MLL:n Lapin piirin etäperhekahvila keskiviikkoisin klo 17-18. Lisätietoja ja liittymislinkki MLL:n Lapin piirin ry:n Facebook- ja verkkosivuilta.

Lastenhoitovälitys

MLL:n Lapin piirin lastenhoitovälitys arkisin klo 8-16 p. 040 772 5078

Perhepalvelut

MLL:n Lapin piirin ammatilliset perhepalvelut p. 040 757 7043 

Mukaan Perhekummi-toimintaan?

Haluatko antaa aikaasi alle kouluikäisen lapsen perheelle, joka kokee tarvitsevansa arkeen piristystä, tukea ja aikuista juttuseuraa? Hae perhekummikoulutuksen, joka alkaa 25.5.
Ilmoittautuminen ja lisätietoa:
https://lapinpiiri.mll.fi/vapaaehtoistoiminta/kaverina-lapissa-hanke/perhekummitoiminta/hae-mukaan-toimintaan/

Rovaniemen seurakunnan sivustot ja tallenteet

Lapsiperheen vanhempien puhelin

Arkipäivisin klo 10-14, p. 040 731 7987
Mitä teille kotiin kuuluu? Kaipaatko juttuseuraa? Voit soittaa meille! Puheluusi vastaavat seurakunnan lastenohjaajat. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Lastenkirkko.fi (verkkosivu)

Lastenkirkko-verkkosivu tuo iloa ja tukee lapsen hyvää elämää. Se on suunniteltu erityisesti 3-8-vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen.

Rovaniemen 4H-yhdistyksen etäkerhomateriaalit

Etäkerhomateriaaleja askarteluun, liikuntaan, leivontaan ja luontotehtävien pariin. Materiaalit ensisijaisesti suunnattu kerhoikäisille 6 - 12 vuotiaille, mutta vanhempien avustuksella tehtäväpankista löytyy tekemistä myös nuoremmille.Etäkerhomateriaaleja julkaistaan joka keskiviikko osoitteessa: https://rovaniemi.4h.fi/etakerho/

Santa’s United - salibandyseuran verkkosivun liikunnalliset videot

Liikunnallista materiaalia ja ohjeistusta omatoimiseen salibandyn ja liikkumistaitojen harjoitteluun:https://www.santasunited.fi/index.php/omatoiminen-harjoittelu/ 

Lapin ensi- ja turvakoti ry

Turvakoti on avoinna normaalisti 24/7, puh. 040 584 0021, osoite Lähteentie 5.

Keskustelu- ja ajanvarauspuhelin

Keskustelu- ja ajanvarauspuhelin (040 631 0122) vastaa arkisin 8-18. Kotisivujen chat on avoinna arkisin kello 9-15. Keskustelu- ja ajanvarauspuhelimen tai chatin kautta voi ottaa yhteyttä omaan elämään liittyvissä pohdinnoissa ja haasteissa. Ajanvarauksen voi tehdä tästä numerosta sekä kriisikeskuksen että lähisuhde- ja väkivaltatyön avopalveluun.

Tuulia

Avopalveluyksikkö Tuuliaan voi olla yhteydessä, kun mietityttää päihteiden vaikutus raskauteen tai vauvaan tai pikkulapsiperheen elämään. Chat on avoinna arkisin klo 10-15 sekä ma ja ke klo 17-19 osoitteessa www.ensijaturvakotienliitto.fi

Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalvelu

Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalveluun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, kun vauvan/ taaperon uni tai oma jaksaminen pohdituttaa. Yhteydenotot voi tehdä puhelimitse numeroon 0400 814 946 / 040 124 5772 tai sähköpostitse avopalvelu@lapinensijaturvakoti.fi.

Uniohjaaja

Uniohjaaja vastaa kotisivujen (www.lapinensijaturvakoti.fi) chatissa tiistaisin kello 13-15.30 ja keskiviikkoisin 12-14.  

Vertaisryhmä väkivaltaa kokeneille naisille

Ryhmä kokoontuu 3.6.2020 kello 17-19. Lisätietoja kotisivuiltamme, https://ensijaturvakotienliitto.fi/lapinensijaturvakoti/palvelut/ryhmat/vertaisryhma-vakivaltaa-kokeneille-naisille/ .

Vuorovaikutuskalenteri

Sähköinen vuorovaikutuskalenteri huhtikuun jokaiselle päivälle pienten lasten ja vanhempien väliseen vuorovaikutushetkeen. Vuorovaikutuskalenterin videokipit: https://www.facebook.com/LapinEnska 

Vanhemmille vertaistukea verkossa

“Akkujen lataus”- hetki verkossa 3-6 vuotiaan lapsen vanhemmalle, joka haluaa tuulettaa ajatuksia, jakaa kokemuksia ja saada vinkkejä arjen pyörittämiseen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Akkujen lataushetket verkossa: 
18.5.2020 klo 12-13.30 
27.5.2020 klo 12-13.30. 
Hetkeen voi osallistua osoitteen linkistä bit.ly/osallisturyhmään .

Perheneuvola

Ohjaus-, neuvonta- ja ajanvarauspuhelin  arkisin klo 8.30-10.30 (poikkeuksena keskiviikkoisin klo 8.30-10)  numerossa 040 187 9742. Numeroon voit soittaa tavallisissa perheneuvola-asioissa, mutta myös tämän hetkisiin poikkeusoloihin liittyvissä lapsiperheiden huolissa.
Perheneuvolan työntekijöihin on mahdollista olla yhteydessä esim. kotoa etävastaanoton kautta. Palvelun kautta on mahdollista keskustella ja saada tukea. Etäyhteys otetaan mobiililaitteella tai tietokoneella. Yhteyden muodostaminen on helppoa ja nopeaa.
http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/rovaniemi/perheneuvola-etavastaanottoPerheneuvolan työntekijät ovat tavoitettavissa virka-aikaan myös omista numeroistaan, yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme: www.rovaniemi.fi/perheneuvolantyontekijat

Lapsiperheiden kotipalvelu

Puhelimitse p. 016 322 5300   voit olla  yhteydessä  ma- pe klo 9 -11 ja 12-15.Palvelu on tarkoitettu perheille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista tukea  arjessa selviytymisessään. Lapsiperheiden kotipalvelulla tuetaan perhettä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa vahvistamalla perheiden omia voimavaroja ja osaamista. Suunnitelmallista ja tavoitteellista työtä tehdään yhteistyössä perhettä tukevien tahojen kanssa.Tarkempaa tietoa löydät oheisesta linkistä https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Perhe--ja-sosiaalipalvelut/Perhesosiaalityo/Lapsiperheiden-kotipalvelu.

Perheoikeudelliset palvelut

Perheoikeudellisten palvelujen puhelinpäivystys numerossa 016 322 2436, arkisin klo 10-12 ja 13-15 29.5.2020 saakka. Yksikkö on suljettu 22.5., tuolloin ei ole puhelinpäivystystä. Perheoikeudellisten palvelujen ajanvaraus käynnistyy 2.6.2020 alkaen keskitetysti asiakassihteerin kautta puh. 016 322 6986 ti - pe 8 - 11 ja ti 13 - 15. Lastenvalvojien puhelinajat 2.6. alkaen ti - pe klo 9 - 10.    
Yksikkö on muuttanut Hallituskatu 26, 4 kerrokseen. 

Perheoikeudellisia palveluja on esim. lastenvalvojapalvelut eli isyyden ja äitiyden selvittäminen sekä lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamiseen ja elatukseen liittyvät sopimusneuvottelut ja sopimusten lainvoimaiseksi vahvistaminen sekä lapsen tuettuun ja valvottuun tapaamiseen sekä valvottuun vaihtoon liittyvät järjestelyt. Perheoikeudellisiin palveluihin voi olla yhteydessä myös tilanteissa, joissa jo tehtyihin sopimuksiin tarvitaan tulkinta-apua tai muutoksia.

Sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvonta

Chat-palvelu linkin kautta: http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/rovaniemi/sosiaalipalveluiden-neuvonta
Puhelinpalvelu ma-pe klo 8-16, p. 016 322 6701. 
Sosiaalipalveluiden neuvontaan voi olla yhteydessä erilaisista mieltä askarruttavista asioista esim. jos haluat tietoa erilaisista palveluista tai etuuksista, jos mietit miten rahat riittävät, haluat keskustella elämäntilanteestasi tai jos olet huolissasi läheisestä. 

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys toimii 24/7 puhelinnumerossa 040 7266 965.
Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat kiireelliset tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä esim. kun tarvitaan lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Myös vaara- ja uhkatilanteissa sekä onnettomuuksissa voidaan tarvita sosiaalipalveluja kiireellisesti.

Haluatko palvelusi tähän listaan?

Onko Teillä lapsille ja lapsiperheille suunnattuja sähköisiä palveluja, jotka voisi lisätä tähän listaan?
Ota yhteyttä:varhaiskasvatuksen TVT-suunnittelija Päivi Pihlaja paivi.pihlaja@rovaniemi.fi ja lähetä palvelun nimi, kuvaus palvelusta ja linkki. 

Lapsiystävällinenkunta_logo_Rovaniemi_pysty_rgb.jpg