Sairaalanniemen kaavaehdotusta esitellään kuntalaisille 16.8. ja 17.8.

Julkaistu 9.8.2022 15:20

Sairaalanniemen kaavaehdotusta esitellään kuntalaisille verkossa ja paikan päällä kaava-alueella elokuun puolivälissä. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua.

KUVAUPOTUS, Kruunu Sairaalanniemi pohjoisesta (1).jpg

Sairaalanniemen kaavaehdotusta esitellään kuntalaisille avoimessa verkkotilaisuudessa tiistaina 16.8. klo 16.30-18 ja kaavakävelyllä keskiviikkona 17.8. klo 17 alkaen.

Verkkotilaisuus järjestetään Google Meet -alustalla. Liity kokoukseen tämän linkin kautta: https://meet.google.com/xyg-guzr-wvg?hs=122&authuser=0 

Kaavakävely alkaa keskiviikkona 17.8. Sairaalanniemessä Jyrhämän laavulta klo 17. Kävelylle kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella. Kävelemme rauhalliseen tahtiin Sairaalanniemen alueella, mahdollisimman esteetöntä reittiä.

Tilaisuuksien aikana kaupunginarkkitehti Sipi Hintsanen esittelee kaava-aineistot, jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua.

 

Ehdotus nähtävillä 8.9. saakka

Kaupunginhallitus päätti 27.6.2022 laittaa Sairaalanniemen asemakaavan muutosehdotuksen ehdotusvaiheen kuulemista varten nähtäville, jolloin kuntalaisilla on mahdollisuus antaa muistutuksia kaavasta. Asemakaavan muutosehdotus on julkisesti nähtävillä heinäkuusta syyskuulle 7.7.–8.9.2022.

Kaava-aineistot ovat nähtävillä kaavatorilla osoitteessa www.rovaniemi.fi/kaavatori.

Muistutuksia voi jättää kaupungin kirjaamoon 8.9.2022 klo 15 mennessä joko sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@rovaniemi.fi tai kirjallisesti palvelupiste Osviittaan.

Suunnitelman lähtökohtana on ollut väljyys, vehreys sekä monipuoliset ja kiinnostavat jokinäkymät. Muun muassa Sairaalanniemen puiston osuutta on kasvatettu aiempiin suunnitelmiin verrattuna. Jyrhämänpuisto laajenisi 70 prosenttia nykyisestä 10 000 neliömetristä 17 000 neliöön.

Uutta suunnitelmassa on myös suojeltava sairaalarakennuksen länsipääty, joka on tarkoitus kunnostaa pääosiltaan 1930-luvun alkuperäiseen asuunsa. Suunnitelmassa kahvila-, sauna- ja kaupallisten palveluiden korttelia on siirretty kohti pohjoista, minkä ansiosta korttelista tulisi väljempi. Asemakaavan muutosehdotus on laadittu kumppanuuskaavakilpailun voittaneen Kruunu & Laavu -työn pohjalta.

Jaa sivu