Sairaanhoitopiirin rajat ylittävät urheilutapahtumat katkolle

Julkaistu 30.11.2020 13:48

Liikuntasalin lattia jossa värillisiä merkkiteippauksia
Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui maanantaina 30.11. käsittelemään koronatilannetta ja sen vaikutusta kaupungin palveluihin. 

Ryhmä totesi, että koronaepidemia on Rovaniemellä rauhallisessa vaiheessa, mutta Etelä-Suomen ja Oulun pahentunut tilanne voi muuttaa tilannetta nopeasti myös täällä. 

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö ja Rovaniemen kaupunki suosittelevat, että sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu- ja liikuntatapahtumia ei järjestetä aikavälillä 30.11.–20.12. Tämä koskee kaikenikäisille suunnattuja yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suosituksella pyritään hidastamaan viruksen leviämistä. Linjaus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Paikallisia urheilu- ja liikuntatapahtumia voidaan järjestää, kun korona-ajan turvallisuusohjeet huomioidaan.

Kaupunki muistuttaa ikäihmisten läheisiä käyttämään kasvomaskia ja huolehtimaan hygieniaohjeista vieraillessaan ikäihmisten palvelutaloissa. Lisäksi kaupunki muistuttaa kaikkia kuntalaisia käyttämään kasvomaskeja julkisilla paikoilla, kun turvavälejä ei ole mahdollista pitää. Tämä on erityisesti syytä pitää mielessä joulun aikaan, jos kaupoissa asioi paljon ihmisiä kerrallaan. Myös käsienpesusta tulee huolehtia entiseen tapaan. 

Rovaniemeläisten nuorten työttömyys noussut koko maan keskiarvoa voimakkaammin. Rovaniemen kaupunki ja Lapin ely-keskus ovat suunnitelleet useita valtion rahoittamia toimenpiteitä, joilla tilanteeseen puututaan. 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia