Sivistyslautakunta hyväksyi koulujen vakanssit, Häkinvaaran päiväkodin rakentamisaikataulun ja päätti Napsun monitoimitalon palveluista

Julkaistu 25.11.2022 8:42

Lisäksi lautakunta perusti pysyvän vakanssin kiusaamisen vastaiseen työhön.

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta kokoontui torstaina 24.11. Lautakunta päätti, että Rovaniemen kouluihin perustetaan 39 vakanssia elokuusta 2023 alkaen: 7 erityisluokanopettajaa, 5 erityisopettajaa, 8 lehtoria, 4 päätoimista tuntiopettajaa ja 15 koulunkäynninohjaajaa. Vakanssien taustalla on alueellisten pienryhmien muodostaminen ja Ylikylän peruskoulun kasvu. 

Lisäksi lautakunta perusti pysyvän vakanssin kiusaamisen vastaiseen työhön. 

Lautakunta käsitteli myös Häkinvaaran päiväkodin rakentamisaikataulua. Lautakunta päätti, että päiväkoti rakennetaan alueelle ennen koulua, jotta se voidaan saada valmiiksi kesään 2025 mennessä. 

Lisäksi lautakunta käsitteli sitä, mitä palveluja tulevaan Napapiirin, Nivavaaran ja Syväsenvaaran monitoimitaloon sijoitetaan. Lautakunta päätti, että

  • kolme perusopetusikäisten erityisen tuen ryhmää sijoitetaan Napsun monitoimitalon pienten kouluun
  •  varhaiskasvatuksen esiopetuksen ryhmät jatkavat Naavametsän päiväkodin tiloissa
  •  tilapalvelukeskus käynnistää Naavametsän päiväkodin tarveselvityksen. Selvityksessä kartoitetaan vaihtoehtoja, joilla alueen päiväkotipalvelut voidaan järjestää. 

 Sivistyslautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivuilla (linkki alla).