Sivistyslautakunta hyväksyi kuvataidekoulun siirtymisen Lappia-taloon, Vennivaaran päiväkodin hankesuunnitelman ja erityisuimakortin

Julkaistu 24.2.2022 19:25

Kuvataidekoulun on tarkoitus siirtyä Lappia-taloon vuoden 2023 alussa korjaustöiden valmistuttua.

12 The city look and feel 02.jpg

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta kokoontui torstaina 24.2.2022 käsittelemään muun muassa Rovaniemen kuvataidekoulun siirtymistä Lappia-taloon, Vennivaaran uuden päiväkodin hankesuunnitelmaa ja erityisuimakortin käyttöönottoa. Lautakunta sai myös tiedokseen kouluterveyskyselyn tulokset Rovaniemen osalta. 

Kuvataidekoulu Lappia-taloon, Rimpparemmin tilankäyttöä selvitetään


Lautakunta hyväksyi Rovaniemen kuvataidekoulun vuokrasopimuksen Lappia-talossa sijaitsevista entisistä Ylen tiloista. Kuvataidekoulu toimii tällä hetkellä väliaikaisesti Keltakankaalla. Kuvataidekoulun on tarkoitus siirtyä Lappia-taloon vuoden 2023 alussa korjaustöiden valmistuttua.  

Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen käynnistää selvityksen siitä, voisivatko sekä Rovaniemen teatteri että Tanssiteatteri Rimpparemmi toimia Lappia-talon tiloissa. Antti Väänänen (sd) esitti, ettei selvitystä tehtäisi. Lautakunnan jäsenten äänistä puolet asettui selvityksen teon kannalle ja puolet sitä vastaan (5-5). Puheenjohtajan äänen ratkaistessa päätökseksi tuli, että selvitys tehdään. Lautakunta päätti, että sekä teatterilta ja Rimpparemmilta tulee jäsen työryhmään, joka alkaa selvittää asiaa.  

“Nyt on hyvä istua saman pöydän ääreen ja selvittää ne tarpeet, joita molemmilla toimijoilla on ja katsoa, kohtaavatko tarpeet. Tarkoitus on löytää paras mahdollinen ratkaisu molempien toimijoiden kannalta”, lautakunnan puheenjohtaja Mari Jolanki sanoo. 

 

Talvitien päiväkodin suunnittelu etenee


Lautakunta hyväksyi Vennivaaraan Talvitielle rakennettavan päiväkodin hankesuunnitelman. Kaupungin tilajaosto käsittelee rakennushankkeen toteutusmuotoa maaliskuun alussa. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkukesästä 2022 ja tavoiteltu valmistumisaika on maaliskuussa 2023.


Erityisuimakortti vammaisille ja pitkäaikaissairaille


Lautakunta päätti, että Rovaniemellä otetaan käyttöön erityisuimakortti. Alennettuihin asiakasmaksuihin oikeuttava erityisuimakortti myönnetään vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille, ja sen tarkoitus on edistää omaehtoista uintiharrastusta. Kortin saavat muun muassa epilepsiaa, kilpirauhasen vajaatoimintaa ja kroonista sydämen vajaatoimintaa sairastavat. Lautakunta päätti, että myös kuulo- tai näkövammaiskortin omaavat saavat erityisuimakortin. 

Kokouksen tarkastamaton pöytäkirja julkaistaan myöhemmin kaupungin verkkosivuilla.Jaa sivu