Etusivun uutislista

Sivistyslautakunta kokoontui: Vaaranlammen asukas-, nuoriso-, ja kirjastotilat Hillapolulle, uusi päiväkoti Vennivaaraan

Julkaistu 27.1.2022 19:48

Lautakunnan päätös asukas-, nuoriso-, ja kirjastotilojen sijainnista on linjassa alueen asukkaille tehtyjen kyselyjen tulosten kanssa.

Ilmakuva Vaaranlammen koulualueesta.

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta kokoontui torstaina 27.1.2022 käsittelemään muun muassa Vaaranlammen kouluhankkeen etenemistä ja uuden päiväkodin perustamista. 

Lautakunnalle esitettiin, että se päättäisi sijoittaa asukas-, nuoriso- ja kirjastotilat Vaaranlammen monitoimitalon yhteyteen koulun, päiväkodin, neuvolan ja oppilasterveydenhuollon lisäksi. Lautakunta kuitenkin päätyi äänin 9-2 Heikki Lindroosin (kesk) muutosesityksen kannalle, jonka mukaan asukas-, nuoriso- ja kirjastotilat sijoitetaan erilliseen rakennukseen osoitteeseen Hillapolku 9. Tämä oli toinen valmistelussa selvitetty vaihtoehto. 

Lautakunnan päätös on linjassa alueen asukkaille tehtyjen kyselyjen tulosten kanssa. Alueen nuorille suunnatun kyselyyn vastanneista 65 prosenttia piti Hillapolun palvelukeskusta parempana vaihtoehtona nuorisotiloille. Kirjaston asiakkaille suunnatun kyselyn perusteella 70 prosenttia vastanneista piti Hillapolkua mieluisampana sijaintina.

Lisäksi uusi liikerakennus ja asukas-, nuoriso- ja kirjastotilojen sijoittuminen siihen lisää alueen vetovoimaa, sanoo sivistyslautakunnan 1. varapuheenjohtaja Maija Pirttijärvi.

Tilojen sijoittamisessa Hillapolulle on myös se etu, että tilat on mahdollista saada käyttöön nopeammalla aikataululla kuin se monitoimitalon yhteydessä olisi ollut mahdollista. Kaupungin on tarkoitus olla rakennettavissa tiloissa vuokralaisena. 

Asukas- nuoriso- ja kirjastotilat ovat tämän hetken kaavailuissa laajuudeltaan noin 515 neliötä. Vaaranlammen monitoimitaloon tulee 6 827 neliötä ja hankkeen kustannukset ovat arviolta noin 22,20 miljoonaa euroa. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 aikana.

Lautakunta perusti uuden päiväkodin Vennivaaraan


Sivistyslautakunta päätti myös perustaa kuusiryhmäisen päiväkodin Vennivaaraan Talvitielle. Päiväkodin on määrä olla valmis maaliskuussa 2023.