Etusivun uutislista

Sivistyslautakunta kokoontuu – käsittelyssä 40 uutta vakanssia, Häkinvaaran päiväkoti ja Napsun monitoimitalon palvelut

Julkaistu 17.11.2022 14:39

Lautakunnalle esitetään myös pysyvän vakanssin perustamista kiusaamisen vastaiseen työhön.

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta kokoontuu torstaina 24.11. käsittelemään muun muassa yhteensä 40 vakanssin perustamista, pääasiassa kouluihin. Lisäksi käsittelyssä on Häkinvaaran päiväkoti ja Napsun monitoimitaloon tulevat palvelut. 

Lautakunnalle esitetään, että Rovaniemen kouluihin perustettaisiin 39 vakanssia elokuusta 2023 alkaen: 7 erityisluokanopettajaa, 5 erityisopettajaa, 8 lehtoria, 4 päätoimista tuntiopettajaa ja 15 koulunkäynninohjaajaa. Vakanssien taustalla on alueellisten pienryhmien muodostaminen ja Ylikylän peruskoulun kasvu. 

Lautakunnalle esitetään myös pysyvän vakanssin perustamista kiusaamisen vastaiseen työhön. Rovaniemen kaupungissa on käytössä kiusaamisen vastaisen työn toimintamalli, jossa selvitetään vaikeita ja pitkään jatkuneita lasten ja nuorten kiusaamis- ja konfliktitilanteita. Tähän asti työtä on tehty hankkeessa ja määräaikaisen työsopimuksen turvin. 

Lisäksi käsittelyssä on Häkinvaaran päiväkoti. Lautakunnalle esitetään, että päiväkoti rakennettaisiin alueelle ensin, jotta se voitaisiin saada valmiiksi kesään 2025 mennessä. 

Lautakunta käsittelee myös sitä, mitä palveluja sijoittuu tulevaan Napapiirin, Nivavaaran ja Syväsenvaaran monitoimitaloon. Lautakunnalle esitetään, että

  • kolme kuntatasoista erityisen tuen ryhmää sijoitetaan Napsun monitoimitalon pienten kouluun
  • varhaiskasvatuksen esiopetuksen ryhmät eivät sijoitu Napsun monitoimitaloon vaan päiväkodille etsitään korvaavat tilat 
  • tilapalvelukeskus käynnistää Naavametsän päiväkodin tarveselvityksen.

Sivistyslautakunnan kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).