Sivistyslautakunta kokoontuu – käsittelyssä muun muassa päiväkotiryhmien tuntuva lisäys

Julkaistu 21.4.2022 15:07

Sivistyslautakunnalle esitetään, että se perustaisi 7–10 uutta lapsiryhmää eri puolille kaupunkia syksyyn 2022 mennessä.

gautam-arora-OVDtgUhUPBY-unsplash.jpg
Kuva: Gautam Arora / Unsplash

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta kokoontuu torstaina 28.4.2022 käsittelemään muun muassa useiden päiväkotiryhmien perustamista Rovaniemelle.

Sivistyslautakunnalle esitetään, että se perustaisi 7–10 uutta lapsiryhmää eri puolille kaupunkia syksyyn 2022 mennessä. Ryhmät sijoittuisivat seuraavasti:

  • Keskustan alueella kaksi uutta ryhmää sijoittuisi kaupungin omaan kiinteistöön osoitteeseen Etelärinne 41. Entisissä rajavartioston tiloissa sijaitsi ennen Touhula-päiväkoti. Talvitien päiväkodin valmistuttua ryhmät siirtyisivät Vennivaaraan.
  • Saarenkylässä Naavametsän päiväkodin tilaelementtejä laajennettaisiin niin, että sinne sopisi kaksi uutta lapsiryhmää. (Lisäksi kahden muun ryhmän lisätilojen hankkimista selvitetään.) 
  • Ounasvaaran alueelle perustettaisiin Saaruanpuiston 2–5-ryhmäinen päiväkoti entisiin Ounasrinteen päiväkodin tiloihin. Tilat sijaitsevat osoitteissa Matkajängäntie 3  ja 5 sekä Saaruantie 4.
  • Ounasjoen alueella yksi lisäryhmä sijoittuisi peruskorjattuun omakotitaloon osoitteessa Jaarasenharjuntie 34. Tiloihin voidaan myöhemmin sijoittaa myös toinen ryhmä.

Lisäksi Rautiosaaren päiväkodin kaksi ryhmää tarvitsevat uudet tilat. Tilojen suunnittelu aloitettaisiin niin, että ne olisivat valmiina syksyllä 2023. 

Uusia ryhmiä perustetaan, koska varhaiskasvatuksen palvelun tarve on kasvanut, ja tällä hetkellä kuntalaisten on vaikea saada lapsilleen hoitoa läheltä kotia. 

Uusien ryhmien perustaminen vaatii lukuisia rekrytointeja: 13 varhaiskasvatuksen opettajaa ja 28 lastenhoitajaa, 6 päiväkotiapulaista ja 2 johtajaa. Lautakunta käsittelee myös näiden toimien ja virkojen perustamista. 

Lisäksi sivistyslautakunta käsittelee selvitystä, jossa tarkastellaan varhaiskasvatuksen nykytilaa ja muutostarpeita. Selvityksen mukaan nykyinen palveluverkko ei riitä tulevaisuudessa, ja muutostarpeisiin pitää pystyä reagoimaan riittävän ajoissa. 

Selvityksessä on pyritty aiempaa realistisemmin arvioimaan tulevaa palveluntarvetta huomioiden muuttoliike, syntyvyys ja se, kuinka moni ikäluokasta tarvitsee varhaiskasvatusta.

Sivistyslautakunnan kokouksen koko esityslista on julkaistu ja se löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla). 

 

Jaa sivu