Sivistyslautakunta päätti perustaa 7–10 uutta päiväkotiryhmää

Julkaistu 28.4.2022 20:00

Ryhmät perustetaan, koska varhaiskasvatuksen palvelun tarve on kasvanut, ja tällä hetkellä kuntalaisten on vaikea saada lapsilleen hoitoa läheltä kotia.

päiväkoti.jpg
Kuva: Markus Spiske / Unsplash

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta kokoontui torstaina 28.4.2022 käsittelemään muun muassa useiden päiväkotiryhmien perustamista Rovaniemelle.

Sivistyslautakunta päätti perustaa 7–10 uutta lapsiryhmää eri puolille kaupunkia syksyyn 2022 mennessä. Ryhmät sijoittuvat seuraavasti:

  • Keskustan alueella kaksi uutta ryhmää sijoittuu kaupungin omaan kiinteistöön osoitteeseen Etelärinne 41. Entisissä rajavartioston tiloissa sijaitsi ennen Touhula-päiväkoti. Talvitien päiväkodin valmistuttua ryhmät siirtyvät Vennivaaraan. 
  • Saarenkylässä Naavametsän päiväkodin tilaelementtejä laajennetaan niin, että sinne sopii kaksi uutta lapsiryhmää. (Lisäksi kahden muun ryhmän lisätilojen hankkimista selvitetään.) 
  • Ounasvaaran alueelle perustetaan Saaruanpuiston 2–5-ryhmäinen päiväkoti entisiin Ounasrinteen päiväkodin tiloihin. Tilat sijaitsevat osoitteissa Matkajängäntie 3  ja 5 sekä Saaruantie 4.
  • Ounasjoen alueella yksi lisäryhmä sijoitetaan peruskorjattuun omakotitaloon osoitteessa Jaarasenharjuntie 34. Tiloihin voidaan myöhemmin sijoittaa myös toinen ryhmä.

Lisäksi Rautiosaaren päiväkodin kaksi ryhmää tarvitsevat uudet tilat. Tilojen suunnittelu on tarkoitus aloittaa niin, että ne ovat valmiina syksyllä 2023. 

Uusia ryhmiä perustetaan, koska varhaiskasvatuksen palvelun tarve on kasvanut, ja tällä hetkellä kuntalaisten on vaikea saada lapsilleen hoitoa läheltä kotia. 

Uusien ryhmien perustaminen vaatii lukuisia rekrytointeja: 13 varhaiskasvatuksen opettajaa ja 28 lastenhoitajaa, 6 päiväkotiapulaista ja 2 johtajaa. Lautakunta päätti perustaa myös nämä toimet ja virat. 

Lisäksi sivistyslautakunta käsitteli selvitystä, jossa tarkastellaan varhaiskasvatuksen nykytilaa ja muutostarpeita. Selvityksen mukaan nykyinen palveluverkko ei riitä tulevaisuudessa, ja muutostarpeisiin pitää pystyä reagoimaan riittävän ajoissa. 

Sivistyslautakunnan kokouksen tarkastamaton pöytäkirja löytyy kaupungin verkkosivuilta.


 

Jaa sivu