Suurin Suomessa pidettävä jousiammuntatapahtuma Rovaniemellä 3.-7. heinäkuuta

Julkaistu 3.7.2023 9:30

Ensi viikolla kisattavat maas­to­jou­si­am­mun­nan MM-kil­pai­lut tuovat noin tuhat ampujaa Ro­va­nie­mel­le. Ounasvaaralla järjestettävään kilpailuun osallistuu kisaajia 31:stä eri maasta. Ammunta-alueet on rajattu ja suojattu, mutta Ounasvaaran viralliset virkistysreitit ovat kisan ajan normaalisti käytössä.

Suomen Maastojousiampujain Liitto.jpg
Ounasvaaralla kisaa noin tuhat ampujaa 3.-7.7 2023. Kuva: Suomen Maastojousiampujain Liitto ry

- Tiedotetta on muokattu 29.6.2023 ja lisätty tietoa alueella liikkujien turvallisuudesta 


Rovaniemellä 3.–7. heinäkuuta järjestettävä tapahtuma on suurin Suomessa pidettävä jousiammuntatapahtuma. Kisojen avajaiset ovat jo sunnuntaina 2. heinäkuuta, jolloin avajaiskulkue lähtee Rovaniemen Koskipuistosta ja kulkee tapahtumapaikoille Lapin urheiluopistolle.

Tapahtuma aiheuttaa joitakin poikkeuksia Ounasvaaran ulkoilureittien käyttöön. Kilpailualueella olevat polut ja maastopyöräilyreitti suljetaan turvallisuussyistä, sillä kilpailussa ammutaan solumuovista valmistettuja luonnollisen kokoisia eläinmaaleja viiden päivän ajan lähes ympäri vuorokauden. Muut reitit ovat normaalisti käytössä.

Huomionauhoilla ja varoituskylteillä merkittyjen ratojen sijainti on hotellin ja urheiluopiston välisellä alueella. Kaksi ylintä rataa ovat Tottorakan maastossa ja alemmat luontopolun sekä talvikävelyreitin tienoilla.

- Toivomme kaikilta tukea ja ymmärrystä tämän Suomen suurimman jousiammuntatapahtuman järjestämisestä Ounasvaaralle, missä ampujat pääsevät kisan aikana kokemaan keskiyön auringon, järjestäjä toivoo.

Ounasvaaralla kulkevat ovat tervetulleita seuraamaan kisoja aivan lähituntumasta, sillä vaaran virallisia reittejä ei tulla sulkemaan.

- Ratoja tulee olemaan neljä kappaletta ja niiden sijainti on Sky-hotellin ja SantaSportin välisellä alueella, SantaSportista katsoen tien oikealla puolella. Radat alkavat tien varrella olevan kahden parkkipaikan kohdalta. Kaksi ylintä rataa ovat Tottorakan maastossa ja alemmat Laavun suunnissa. Sen sijaan kisa-alueen sisäpuolella olevat lukuisat pienemmät polut tullaan sulkemaan turvallisuussyistä.

- Tulemme myös asettamaan muovisia sulkunauhoja metsään, sekä varoituskilpiä turvallisuustiimimme ohjeiden mukaisesti. Kilpailun aikana ratojen turvallisuudesta huolehtivat noin 24 ratakohtaista valvojaa. Heidän lisäkseen Ratamestarit ovat valvomassa kilpailun kulkua, kertoo kisaäjärjestäjät. 

Järjestäjä toivoo myös, ettei kisaajia häiritä. Valokuvaaminen kilpailusuorituksen aikana on ehdottomasti kiellettyä, koska ampujien keskittyminen saattaa kärsiä.

Kisan aikana kulkutiellä saattaa partioida autoja, joilla on lupa liikkua alueella. Samoin Punaisen Ristin toimijat saattavat näkyä alueella. Heidän tehtävänsä on varmistaa, että kaikki sujuu turvallisesti.

– Viime vuonna järjestimme maastojousiammunnan SM-kilpailut Ounasvaaralla ja silloin näimme useita iloisia ihmisiä, jotka naureskelivat eläinmaaleille kuten metsän kojooteille ja krokotiileille. Monet myös kisasivat, kuinka monta eläintä he saavat bongatuksi, kertoo Suomen Maastojousiampujainliiton delegaatti Jarkko Lehtinen.

Lue lisää lajista: https://www.ffaa.fi