Syksyllä kutsuntoihin osallistuva – muistathan varata ajan terveystarkastukseen

Julkaistu 31.3.2021 11:51

Kutsuntavelvollisille, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta, tehdään terveystarkastus ennen kutsuntoja. Rovaniemeläisten kutsuntaikäisten vuonna 2003 syntyneiden ja muiden kutsuntavelvollisten ennakkoterveystarkastukset tehdään Nuorten terveyspalveluiden yksikössä osoitteessa Rinteenkulma, Koskikatu 25 (katutaso). 

Kutsuntaikäisen terveystarkastus koskee:

  • Kutsuntaikäiset miehet, eli miehet jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta.
  • Henkilöitä, jotka ovat saaneet aiemmissa kutsunnoissa terveydellisistä syistä lykkäystä ja heidät on määrätty uudelleen tarkastettavaksi.
  • Henkilöitä, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden varsinaisen kutsuntaiän jälkeen.
  • Vapaa-ehtoiseen asepalvelukseen pyrkivät naiset, jotka ovat 18-29 vuotiaita. 

Varaa aika terveystarkastukseen 30.4. mennessä:

  • Sähköinen ajanvaraus
  • Opiskeluterveydenhuollon puhelinpalvelu: 016 322 4280 (ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14)

Täytä kotona huolellisesti esikunnasta saamasi kyselylomake terveydentilastasi ja tuo se mukanasi terveystarkastukseen. Ota terveystarkastukseen mukaan mahdolliset silmälasisi ja niihin liittyvä huoltokortti. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi.
 
Kutsunnanalaisille lähetetään postitse kutsuntakuulutus hyvissä ajoin ennen kutsuntapäivää kutsuntavuoden alkupuolella. Kuulutuksesta selviää kutsuntapäivämäärä ja -paikka. Samalla lähetetään kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten sekä ohjeet terveystarkastuksesta ja varusmiesopas.

Lisätietoa: 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia

Liittyvät sivut