Tällaisia ovat Rovaniemen Sairaalanniemeä koskevat kilpailuehdotukset

Julkaistu 13.12.2018 16:00

Kaupunki haki keskeisellä paikalla sijaitsevan alueen kehittämiseen kaavakumppania kilpailun avulla. Kilpailuun saapui viideltä ryhmältä yhteensä kuusi ehdotusta.

Kruunu-&-Laavu_720.jpg
Kruunu & Laavu -nimiseen ehdotukseen sisältyy kuusi asuinkerrostaloa ja sauna-kahvilarakennus. Laajennettuun sairaalarakennukseen sijoittuisi muun muassa hoivakoti, opiskelija-asuntoja ja tiloja yrityksille.

Rovaniemen kaupunki on hakenut keskeisellä paikalla sijaitsevalle Sairaalanniemen alueelle kaavakumppania ilmoittautumiskilpailun avulla. Kilpailuun saapui viideltä eri ryhmältä yhteensä kuusi ehdotusta, joita esittelevään materiaaliin voi nyt tutustua havainnekuvineen

Ehdotukset esitellään toistaiseksi nimimerkeillä, ja ehdotusten tekijöiden nimet julkistetaan 17.12. Rovaniemen kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää 17.12. kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Sairaalanniemen kehittämisessä jatkoselvitykseen valitaan kuudesta kilpailutyöstä kaksi. Jatkoselvitykseen valittavista töistä on tarkoitus teettää taloudellisten vaikutusten arviointi ulkopuolisella konsultilla siten, että työ valmistuu tammikuussa 2019.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti huhtikuussa 2018, että kaupunki hakee kumppania Sairaalanniemen kehittämiseen ja käynnistää ilmoittautumiskilpailun alueen kumppanuuskaavoitukseen. Lokakuussa päättynyt kilpailu oli suunnattu arkkitehtitoimistoille, rakennusliikkeille ja rakennuttajille. Tavoitteena on, että kaavakumppani valitaan helmikuussa 2019.

Kaavakumppaniksi pääsyn ehtona on muun muassa, että toimija sitoutuu lunastamaan ja kehittämään alueella sijaitsevaa entistä sotasairaalan rakennusta, joka on suojeltu. Terveysaseman uuden osan voi halutessaan purkaa. Lisäksi osayleiskaavassa osoitettu viheralue ja rantareitti tulee ottaa suunnittelussa huomioon siten, että tämä erityisesti keskustassa asuvien käyttämä suosittu virkistysalue säilyy jatkossakin.

Sairaalanniemi sijaitsee Kemijoen rannassa lähellä Rovaniemen kirkkoa ja keskustaa. Tontin pinta-ala on 23 622 neliömetriä.