Tämän helpommin ei kirkossa pääse naimisiin: Mari ja Antti sanoivat ‘tahdon’ vaivattomassa vihkihetkessä

Julkaistu 13.9.2021 13:16

Evankelis-luterilainen kirkko on alkanut tarjota uudenlaisia hääseremonioita. Rovaniemen seurakunnassakin on järjestetty nk. vaivattomia vihkihetkiä jo vuodesta 2010. Tapahtuma on aina ajoitettu Rovaniemi-viikon perjantaille. Tänä vuonna alttarille astui viisi paria, joista rovaniemeläisten Marin ja Antin kaunista vihkiseremoniaa pääsimme ikuistamaan.

Roiviikko_2021_Vihkiminen-3.jpg

- Mari Ylipulli...ei vaan siis Mari Pehkonen, vastasi tuore rouva puhelimeen maanantaiaamuna.

Viikonlopun yli uuteen nimeensä totutellut Mari ja hänen aviomiehensä Antti Pehkonen vihittiin perjantaina 10. syyskuuta tunnelmallisella, mutta takuulla rennoimmalla ja vaivattomimmalla tavalla pääkirkossa. Mahdollisuuden avioliiton solmimiseen tarjosi Rovaniemen seurakunta.

- Tämä on todella hienoa palvelua seurakunnalta. Tilaisuus oli aivan huippu: upea ja juhlava! Puolen tunnin kaunis vihkiseremonia musiikkeineen oli juuri sopiva meille viisikymppisille, jotka emme enää kaipaa mitään sadan hengen juhlia tai prinsessapukuja, kehuu Mari.

Roiviikko_2021_Vihkiminen-4.jpg

Hääkakusta ja juhlapaikastakaan ei olisi tarvinnut murehtia, sillä nekin olisi tarjonnut seurakunta. Mari ja Antti tosin halusivat jatkaa hääpäivää läheistensä seurassa.

- Oli kerrassaan ikimuistoinen hetki, jota kanssamme oli jakamassa pari ystävää. Vihkitoimitus ei paljonkaan poikennut tavallisesta kirkkovihkimisestä. Noin puolen tunnin toimituksessa meidät vihkinyt pappi Aki Hätinen piti vihkipuheen ja kanttori soitti meidän toivomamme häämusiikin eli Toivo Kuulan Häämarssin sekä perinteisen Prinsessa Ruususen.

Mukaan pari tarvitsi ainoastaan tahtovan kumppanin ja sormukset. Avioliiton esteiden tutkinnan piti toki olla etukäteen suoritettu.

- Olemme olleet toistakymmentä vuotta työkavereita, mutta vasta viitisen vuotta seurustelleet. Nyt kun katsomme vihkiseremoniassa otettuja kuvia, kaikesta huomaa, ettei iällä ole merkitystä. Niistä näkee, että teimme huippupäätöksen menemällä naimisiin juuri nyt ja juuri tällä tavalla. Vihkitilaisuus oli aivan meidän näköisemme!

Roiviikko_2021_Vihkiminen-7.jpg
KUVAT: Rovaniemen kaupunki / Samu Rötkönen

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia