Tapahtumakesä avautuu: Salkkaritähti viettää kesää Rovaniemellä

Julkaistu 2.7.2020 9:00

Salatut elämät -sarjan Monica Mustavaaran roolista tunnettu näyttelijä Irina Vartia on nyt vajaan kuukauden nauttinut yöttömän yön auringosta Kemijoen rantamaisemissa Rovaniemellä. Hollywood-uraa Los Angelesissa tavoitteleva näyttelijä lennähti napapiirille yllättävän sattuman johdattelemana.

Irina Vartia.jpg

- Olin Kanarialla lomailemassa joulun aikaan ja juttelin kesäteatterihaaveistani paikalliselle ravintoloitsijalle. Hän totesi, että Suomen paras kesäteatteri on Rovaniemellä, ravintola Valdemarissa ja että hän tuntee teatterin johtajan. Siinä samassa ravintoloitsija laittoi viestiä Hannu Frimanille ja loppu on historiaa, kertoo Irina.

Rovaniemelle tulo oli ollut hänen mielessään jo aiemminkin, sillä hänen Instagramin livelähetyksissään rovaniemeläiset seuraajat olivat houkutelleet häntä pohjoiseen.

- Jotenkin Lappi ja Rovaniemi jäivät jo silloin alitajuntaani jännittävällä tavalla, hän sanoo.

CV:n ja viestien vaihdon perusteella Irinalle tarjottiin Valdemarin kesäteatterista roolia, vaikka tulevan kesän näytelmän sisältöä ei vielä tuossa vaiheessa ollut tiedossa. Kunnes tuli korona ja syntyi uuden näytelmän käsikirjoitus: Usko, toivo ja rakkaus -musiikkikomedia, jossa kaikki korona-ajan absurdeimmat ilmentymät vessapaperin hamstrauksesta etäpalaverimokailuihin ovat mukana.

Hannu Friman_Irina Vartia_Jarno Jokiharju.jpg


Rovaniemen kesäilloissa Irina pääsee tanssimaan ja laulamaan kuten viime kesänä Pyynikin kesäteatterin lavalla ja sitä edellisenä kesänä syntymäkaupunkinsa Seinäjoen Provinssi-musikaalissa.

Tähän saakka päiväni ovat kuluneet intensiivisissä harjoituksissa, mutta nyt alkaneella esityskaudella ehdin varmasti tutustumaan paremmin Rovaniemeen.

- Koen, että tämä on itseään isompi kaupunki. Kun terassit aukesivat ja koronarajoituksia purettiin, tuntui että koko kaupunki täyttyi iloisista ihmisistä ja elävästä musiikista. Kuukausien hiljaiselon jälkeen bändien soitto tuntui uskomattoman hienolta, Irina kuvailee Lappi-fiiliksiään.

IRINA VARTIAN ROVANIEMEN TOP 3 -ELÄMYKSET

  1. Aurinko, joka paistaa yötä päivää. Kemijoen rannalta ihailtuna yötön yö on iso elämys.
  2. Porot. Olen aivan ihastuksissani, kun sarvipäitä voi nähdä myös kesäteatterin takapihalla.
  3. Ounasvaaran erämaaluonto. Hikingmaastot aivan kesäteatterin lähellä!

USKO, TOIVO ja RAKKAUS-musiikkikomedia,  Valdemarin kesäteatteri
Ensi-ilta 1.7.2020 Esitykset: ke ja to klo 19 ja pe, la, su klo 18.

ROVANIEMEN UUSI TAPAHTUMAKALENTERI: tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI

 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia