Tätä on toivottu: Rovaniemi saa +65 päivädiskot

Julkaistu 17.4.2024 10:14

Rovaniemeläinen Sirkka Saarenpää (71) ja Timo Löfgren (75) ystävineen ovat odottaneet tätä jo kauan! Vihdoin kotikaupunki on kuullut kokeneempien bailaajien toiveet +65-vuotiaiden omasta diskosta. Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto ja Rovaniemen teatteri järjestävät iloisen diskopäivän tiistaina 7.5. klo 14-16. Se on avoin, maksuton tapahtuma kaikille, mutta erityisenä kohderyhmänä ovat +65-vuotiaat.

IMG_6502 (1).jpg
Tanssijalka on kevyt, kun Sirkka Saarenpää ja Timo Löfgren pääsevät diskotanssin pyörteisiin.
Rovaniemen ensimmäinen +65 päivädisko järjestetään Rovaniemen teatterin tunnelmallisessa kellariteatteri Saivossa.

- Aivan mahtavaa! Nyt kannattaa kaikkien laittaa glitterit ja kimalteet päälle ja lähteä diskoilemaan, iloitsevat seitsemänkymppiset ikiliikkujat Sirkka Saarenpää ja Timo Löfgren ja antavat spontaanit näytteet rennoista diskomuuveistaan.

Takavuosien lempihittien parissa ystävykset pääsivät kokemaan alkukeväästä diskolattian sykettä Tornioon järjestetyllä retkellä mummodiskoon, jonne lähti Rovaniemen Kansalaistalolta kokonainen bussilasti - kaikki innokkaat diskoilijat eivät mahtuneet edes kyytiin.

- Disko on hyvää liikuntaa. Se piristää ja virkistää! Ja mahtavia hittejä riittää Markku Arosta Anita Hirvoseen ja Bonnie Taylorista John Travoltaan. Kaikki vaan mukaan, innostaa Timo, joka on soittomiehiä itsekin muun muassa Neuvokkaan ahkerasti keikkailevan bändin riveissä.

Diskohitit tuovat myös muistoja mieleen.

- Jonotimme 1970-luvulla Vaskoolin diskoon ja todella suosittu oli myös Polarin alakerran baarin disko. Rovaniemellä oli noina aikoina vilkas iltaelämä, Sirkka muistelee.

 

Pääsymaksuton disko livebändeineen

Nostalgista ja aina muodikasta 1970-80-luvun diskomusiikkia päivädiskossa soittavat Kunnan Pojat vahvistettuna Rovaniemen teatterin upeilla muusikoilla eli Minna Siitosen ja Siiri Partasen muodostamalla Teatterin Mimmit -kokoonpanolla.

Päivädiskon ovet avautuvat jo klo 13. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua eikä narikkamaksua. Ravintola on auki ja tarjoilee holillisia ja holittomia virvokkeita, kahvia ja teetä, pientä suolaista ja makeaa.

Diskossa emännöi kaupungin kulttuurituottaja Irene Tikka, joka aikoo pienin blomqvistilaisin elein laittaa jalkaa liikkeelle ja hymyä huulille.

- Tule tanssimaan, raatailemaan, kattelemaan tai puremaan purkkaa - olet tervetullut, odotamme sinua! Asu on vapaa ja ikä on vain se tunne mikä sinulla juuri sillä hetkellä tänään on, Irene innostaa.

+65 Päivädisko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, mutta sen on suunniteltu tapahtuvan samassa paikassa myös syksyllä 8.10. ja 12.11.2024.

- Ja tämän jälkeen jos kannatusta piisaa niin jatkamme ainakin tahtiin kaksi diskoa keväällä ja kaksi syksyllä, Irene Tikka lupaa.

pexels-neosiam-+-593467.jpg

Esteettömyydestä ja saapumisesta

  • Diskossa soi taustamusiikki silloin, kun orkesteri ei ole lavalla. Äänentaso pidetään maltillisena - ei myöskään savua, vilkkuvia valoja tai voimakkaita tuoksuja. Huolehditaan, että Saivolla on riittävä valaistus etenkin kulkureiteillä kuten, portaikossa, kynnyksissä ja hissin luona. Tanssilattialla tietenkin on diskomaista valoa.

    Lappia-talon pääovella on luiska ja sähköovi, joista taloon pääsee sisään pyörätuolilla. Talon ulko-ovet ovat kynnyksellisiä. Invataksi voi jättää ja noutaa teatterivieraan pääovelta. Osoite taksia tilatessa on Hallituskatu 13, Lappia-talon etuovi.

    Pihalla ei ole parkkitilaa vaan lähimmät parkki- ja invapaikat löytyvät Jorma Eton tieltä. Teatterin pääoville pääsee ajamaan autolla Hallituskadun puolelta. Osoite pääoville ajettaessa on Hallituskatu 13.

    Lipunmyyntiaulassa on hissi, jolla pääsee kellarikerrokseen Saivo-saliin. Avustajat ovat tervetulleita tapahtumaan myös maksutta. Liikkumisesteetön wc sijaitsee Lappia-talon ala-aulassa.
IMG_6490 kopio.jpg
Disko piristää ja virkistää. Sirkka ja Timo toivovat, että kysyntää +65 päivädiskolle on niin paljon, että niitä järjestetään jatkossakin.