Tekninen lautakunta hyväksyi Lainaanrannan ranta-alueen suunnitelmat ja perusti ympäristöasiantuntijan viran

Julkaistu 13.12.2023 14:33

Lautakunta hyväksyi yksityiskohtaiset suunnitelmat siitä, mitä uudistuksia Lainaanrannan ranta-alueen kaduilla ja puistoissa tehdään.

Rovaniemen kaupungin tekninen lautakunta hyväksyi Lainaanrannan ranta-alueen katu- ja puistosuunnitelmat kokouksessaan 12.12. Kyseessä ovat yksityiskohtaiset suunnitelmat siitä, mitä uudistuksia ranta-alueen kaduilla ja puistoissa tehdään. 

Suunnitelmat on kuvattu kahteen suunnitelmakarttaan (ks. jutun alta kohdasta Tiedostot). Kartoissa kuvataan, missä eri toiminnot sijaitsevat: kävely- ja pyöräilyväylät sekä pyöräkadut, satama esteettömine kalastuslaitureineen, tulvasuojaus ja puistorakenteet.


Kävely- ja pyöräilyväylät rakennetaan vuonna 2024. Puisto- ja satamarakenteet uusitaan vuonna 2025.

Nyt hyväksytyt suunnitelmat pohjautuvat Lainaanrannan yleissuunnitelmaan, jonka yhdyskuntasuunnittelun lautakunta hyväksyi helmikuussa. 

Traficom on aiemmin myöntänyt 600 000 euroa Lainaanrannan kävely- ja pyöräilyolosuhteiden parantamiseen.

Lautakunta päätti myös perustaa ympäristöasiantuntijan viran. Asiantuntijan tehtäviin kuuluvat muun muassa hulevesiin liittyvät tehtävät. 

LIsätietoa tästä ja muista lautakunnan käsittelemistä asioista saat kaupungin verkkosivuilta lautakunnan pöytäkirjasta (linkki alla).