Terveysasemien puhelinpalvelu ja verkkoasiointi ruuhkautuneet koronan vuoksi

Julkaistu 5.10.2020 14:28

Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Rovaniemi_terveysasema-1 (1).jpg
Rovaniemen terveysasemien puhelinpalvelu ja sähköinen asiointi ovat ruuhkautuneet koronaan liittyvien yhteydenottojen vuoksi. Lisääntyneen koronatestauksen ja jäljitystyön vuoksi terveysasemat voivat joutua perumaan jo varattuja vastaanottoaikoja. Kaupunki toivoo kuntalaisilta ymmärrystä.

Kaupunki pyytää kuntalaisia miettimään ennen terveysasemalle soittamista, voiko asia odottaa. Terveysasioissa vastauksia kysymyksiin löytyy myös verkosta Terveyskirjaston sivuilta tai Omaolo-palvelusta osoitteessa omaolo.fi.

Oireellisten kuntalaisten tulee välttää turhia puhelinsoittoja esimerkiksi sen jälkeen, kun koronatesti on tehty ja tulosta ei ole vielä tullut. Tuloksen saanti kestää tällä hetkellä noin kaksi vuorokautta. Jos tulos on positiivinen, terveydenhuollosta soitetaan potilaalle. Testien tuloksia ei tule tiedustella päivystyksestä. 

Aikuisen ja alle 10-vuotiaan lapsen tuloksen voi katsoa verkosta Omakanta-palvelusta. 10–17-vuotiaiden tulokset vaativat soiton terveysasemalle, ellei potilaalla ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, joilla tunnistautua Omakantaan.


Hygieniaohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää


Jokaisen kuntalaisen tulee edelleen pyrkiä estämään koronaviruksen leviämistä omalla toiminnallaan. Tärkeintä on huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää turvaetäisyydet ja käydä testeissä lievissäkin infektio-oireissa. Ainoastaan alle kouluikäisten lieviä infektioita voi seurata kotona pari päivää ilman testiä. 

Kouluikäisten ja sitä vanhempien tulee hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä. Testin jälkeen pitää pysytellä karanteeninomaisissa olosuhteissa, kunnes testitulos on varmistunut.

 Kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä THL:n suositusten mukaisesti. Maskin käyttö on suositeltavaa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Lisätietoa lasten testausohjeista, matkustamisesta ja maskisuosituksesta löytyy THL:n verkkosivuilta. Lisätietoa saat myös Rovaniemen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/koronavirus


 

Jaa sivu