Etusivun uutislista

Terveyspalvelujen puhelin ruuhkautunut – kaupunki vetoaa rokotusajan vaihtajiin ja ohjeistaa opiskelijoita

Julkaistu 14.7.2021 13:39

Rokotusaikojen vaihtaminen kuormittaa jo muutenkin ylikuormittunutta terveydenhuoltoa.

mat-napo-pIJ34ZrZEEw-unsplash.jpg
Kuva: Mat Napo / Unsplash

Koronarokotusajan vaihtajat ruuhkauttavat Rovaniemen terveysasemien puhelinpalvelua. Kaupunki vetoaa kuntalaisiin: Huomioi rokotusaika lomasuunnitelmia tehdessäsi niin, ettei tarvetta ajan vaihtamiselle synny. Käy rokotuksessa omalla vuorollasi. Rokotusaikojen vaihtaminen kuormittaa jo muutenkin ylikuormittunutta terveydenhuoltoa.

 

Opiskelija voi varata rokotusajan, kun kotikunta on Rovaniemi


Kaupunki on saanut paljon yhteydenottoja Rovaniemelle muuttavilta opiskelijoilta siitä, milloin ja miten he saavat toisen rokotuksen. Kaupunki pyytää opiskelijoita muuttamaan ensin kotikunnaksi Rovaniemen. Kaupunki saa tiedon kotikunnan muutoksesta viikon sisällä, jonka jälkeen rokotusajan voi varata kaupungin sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä (rovaniemi.terveytesi.fi) tai puhelimitse numerosta p. 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14. Lisätietoa rokotuksista saa syksyllä opintojen alkaessa joko opiskelupaikasta tai kaupungin verkkosivuilta. 

 

Sähköisen ajanvarauksen ongelmat jatkuvat


Kaupungin sähköisessä ajanvarauksessa olevia ongelmia ei ole saatu kokonaan korjattua. Ajanvaraus toimii vaihtelevasti, ja vika pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Kaupunki pyytää kuntalaisia välttämään yhteydenottoa terveydenhuoltoon kiirettömissä asioissa, kunnes vika on saatu korjattua. 

 

Koronatestitulos ja sairastettu koronavirustauti eivät näy Omakannassa


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tiedottanut, että todistukset koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista ovat saatavilla Omakannasta tästä päivästä 14.7. alkaen. Rovaniemellä käytössä oleva potilastietojärjestelmä ei toistaiseksi mahdollista näiden todistusten vientiä Omakantaan. Näin ollen rovaniemeläisten tiedot eivät ole saatavilla Omakannasta. Myös rokotustodistusten saatavuudessa Omakannasta on yhä ongelmia, ja rokotustodistus ei muodostu oikein kaikille rovaniemeläisille. Kaupunki pahoittelee ongelmaa ja tiedottaa asiasta, kun tilanne muuttuu. 
Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita