Terveystalolle ei enää koronatestiin maksutta, ohje sairastuneen lapsen tuomisesta varhaiskasvatukseen

Julkaistu 20.5.2022 13:16

Lieväoireinen lapsi voi olla varhaiskasvatuksessa, jos koronatesti on negatiivinen.

päivähoito_kelly_sikkema_unsplash.jpg
Kuva: Kelly Sikkema / Unsplash
Rovaniemen kaupungin ja Terveystalon sopimus koronatestauksesta päättyy kuluvan viikon lopussa. Maanantaista 23.5. alkaen kuntalainen ei voi enää mennä koronatestiin Terveystalolle Rovaniemen kaupungin kustannuksella. Testiin voi halutessaan mennä omalla kustannuksella. 

Mehiläiselle ja Lappicalle voi edelleen mennä testiin kunnan kustannuksella, jos koronatestauskriteerit täyttyvät. 

Rovaniemen kaupunki kertoi aiemmin tällä viikolla, että myös Lappican testauspisteen aukioloajat supistuvat. Lisätietoa tästä sekä koronatestauksesta ja testauskriteereistä löytyy Rovaniemen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rovaniemi.fi/koronavirus


Lieväoireinen lapsi voi olla varhaiskasvatuksessa, jos koronatesti negatiivinen

 
Rovaniemellä koronavirustilanne on menossa parempaan suuntaan. Muitakin hengitystieinfektioita on kuitenkin liikkeellä. Alla on ajantasaista ohjeistusta siihen, milloin lapsi voi palata päiväkotiin sairastumisen jälkeen. 
 
Hengitystieinfektiossa suositellaan edelleen koronan kotitestausta. Mikäli koronatesti on positiivinen, lapsen tulee edelleen jäädä kotiin vähintään viiden vuorokauden ajaksi. Lieväoireinen lapsi voi olla varhaiskasvatuksessa, jos koronatesti on negatiivinen. 

Vanhempien on arvioitava tilannetta aina lapsen jaksamisen kannalta. Ennen päiväkotiin tuloa lapsella tulisi olla vähintään yksi kuumeeton päivä kotioloissa. 


 

Jaa sivu