Tilajaosto kokoontuu: käsittelyssä kaupungintalon peruskorjauksen tilanne

Julkaistu 7.6.2022 8:29

Kaupungin sisätilojen peruskorjaus alkaa näillä näkymin vuonna 2023.

Tilajaosto kokoontuu torstaina 9.6.2022. Yhtenä asiakohtana on kaupungintalon peruskorjauksen valmistelutilanne. Tilapalvelukeskus on valmistellut kaupungintalon peruskorjaushankkeen seuraavan vaiheen käynnistämistä. Ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin perusmuurin peruskorjaus, johon kuuluvat pihatöiden viimeistelyt toteutetaan kesän 2022 aikana. Seuraava vaihe on käynnistää kaupungintalon sisäpuolinen peruskorjaus. Tämä alkaisi näillä näkymin vuoden 2023 aikana.

Kaupunki on selvittänyt kaupunkikonsernin ulkopuolisten tahojen kiinnostusta vuokrata tiloja jatkossa ja neuvotellut mm. Alvar Aalto -säätiön kanssa peruskorjauksen yhteydessä toteutettavista tilamuutoksista sekä muista teknisistä ratkaisuista. Ensimmäisiä ratkaistavia asioita on päättää toteuttamismalli, jolla hanketta lähdetään viemään eteenpäin.

Tilapalvelupäällikkö esittää tilajaostolle, että kaupunki osallistuu IPT 4 -hankkeeseen, jossa tavoitteena on yhdessä muiden julkisten tilaajatahojen kanssa kehittää integraatiota ja lean-periaatteiden soveltamista rakennushankkeissa sekä luoda konkreettisia toimintamalleja ja työkaluja näiden hyödyntämiseksi. Hankkeeseen osallistumisen myötä voidaan mm. syventää kaupungin rakennuttamisosaamista ja saada eri asiantuntijoiden laaja-alaista näkemystä rakentamiseen ja rakennuttamiseen liittyen.

Tilajaoksen kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).

Jaa sivu