Tilajaosto valitsi kaupungintalon peruskorjauksen toteuttajan

Julkaistu 28.12.2023 12:56

Tilajaosto päätti luovuttaa Aalto-keskuksen piha-alueen Lapin yliopiston talvitaiteen projektin käyttöön tammikuun ja huhtikuun väliseksi ajaksi vuonna 2024.

Rovaniemen kaupungin tilajaosto kokoontui 28.12. ja käsitteli kaupungintalon peruskorjauksen hankintaa, Neljän tuulen koulun toteutusmuotoa ja Lapin yliopiston opiskelijoiden lumirakentamisprojektia Aalto-keskuksen alueelle.

Kaupungintalon peruskorjauksen kilpailutukseen osallistui kaksi tarjoajaa. Tarjouskilpailun viimeisessä vaiheessa tarjouksen jätti yksi tarjoaja, Sakela Rakennus Oy, joka valittiin peruskorjauksen toteuttajaksi. Yhtiön tarjoama tavoitehinta peruskorjaukselle on 24 975 720,40 euroa. Tarjoaja sitoutuu seitsemän vuoden takuuaikaan eli korjaamaan takuuaikana esiin tulevat puutteet. 

Tavoitehinnan lisäksi kaupungin vastattavaksi tulee esimerkiksi rakennuttamis- ja valvontakustannukset sekä av-tekniikan hankintakustannukset ja irtokalusteiden restaurointikustannukset. Hankkeen toteuttamiseen on varattu 30 miljoonan euron määräraha.

"Tarjous mahdollistaa hankkeen toteuttamisen määrärahojen puitteissa. Merkittävää kaupungin kannalta on peruskorjauskohteeksi pitkä takuuaika", tilajaoston puheenjohtaja Päivi Alaoja toteaa.


Sairaalakoulu tehdään kokonaisvastuu-urakkana


Tilajaosto päätti, että uusi sairaalakoulu toteutetaan kiinteähintaisena KVR- eli kokonaisvastuu-urakkana. KVR-urakassa urakoitsija vastaa sekä suunnittelusta että toteutuksesta. 

Sairaalaopetusta antava Neljän tuulen koulu toimii tällä hetkellä Porokadulla Lapin keskussairaalan välittömässä läheisyydessä Lapin hyvinvointialueelta vuokratuissa tiloissa. Koulun tilat eivät vastaa nykyisiä tarpeita ja hyvinvointialueella on myös tarve saada koulun nykyiset tilat omaan käyttöönsä. Uuden koulun tilat on suunniteltu toteutettavaksi Lapin keskussairaalan yhteyteen. Tilojen laajuus on noin 1900 m2. Koulun tavoitteellinen valmistumisaika on vuoden 2025 loppuun mennessä.


Aalto-keskuksen piha-alue taideprojektin käyttöön tammi-huhtikuussa


Tilajaosto päätti luovuttaa Aalto-keskuksen piha-alueen Lapin yliopiston talvitaiteen projektin käyttöön tammikuun ja huhtikuun väliseksi ajaksi vuonna 2024. Aalto-keskuksella tarkoitetaan pääkirjaston, Lappia-talon ja kaupungintalon muodostamaa kokonaisuutta. Taideprojektissa on tarkoitus toteuttaa lumesta tehtäviä taideteoksia. 

Koska kyse on pienimuotoisesta projektista, kaupunki ei peri yliopistolta vuokraa alueen käytöstä.

Kokouksen pöytäkirja löytyy kaupungin verkkosivuilta (linkki alla).