Törmää taiteeseen marraskuisena arkipäivänä - Rovaniemen kaupunki yllättää pop up -esityksillä arjen keskellä

Julkaistu 13.11.2023 15:49

Maanantaina 20.11.2023 järjestettävä tapahtuma yllättää kulttuurielämyksillä eri puolilla kaupunkia. Arkipäivä tuo rovaniemeläisten arkeen maksuttomia taiteen ja kulttuurin esityksiä. Tapahtuman nimi on leikkimielinen vastapari suurille Juhlaviikko-tapahtumille.

popup (1).jpg
Arkisten puuhien parissa kuten kauppareissulla voi maanantaina 20.11.2023 törmätä vaikka kuorolaulajiin. Kuva: Rovaniemen kaupunki.
Arkipäivänä pienet, pop-up -hengessä tuotetut kulttuurikohtaamiset limittyvät osaksi kaupunkilaisten arjen toimintoja tuomaan ilon hetkiä keskelle pimeintä vuodenaikaa.

- Arkipäivä virkistää mieltä kulttuurilla. Tapahtumapäivänä paikalliset taideammattilaiset jalkautuvat ulos perinteisistä tapahtumatiloista ihmisten arkielämän paikkoihin tekemään päivästä merkittävän ja iloitsemisen arvoisen, kertoo Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Katja Rakkolainen.

Tapahtumat tuodaan yllätyksellisinä tuokioina paikkoihin, joissa ihmiset liikkuvat luontaisesti osana arkeaan. Päivän aikana voit törmätä taiteeseen esimerkiksi apteekissa, uimahallissa, rauta- ja linja-autoasemalla, huoltoasemalla sekä marketeissa.

Arkipäivä -tapahtuman tuottaa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa.


”Sanat liikkeellä!”

Arkipäivän kunniaksi sanat liikkuvat ja soivat myös Rovaniemen linja-autoaseman odotustilassa maanantaina 20.11. alkaen kello 16.30. Tapahtumassa nähdään kaksi Rimpparemmin tulkitsemaa esitystä, jotka ovat saaneet innoituksensa Laura Hervan ja Uni Ojuvan runoista. Esitysten jälkeen toteutetaan yleisökeskustelu, jossa mahdollisuus kuulla työryhmän ja runoilijoiden mietteitä runosta, tanssista ja taidelajien välisestä yhteistyöstä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se kestään noin tunnin. Tuotannosta vastaavat Rovaniemen kaupunki, Tanssiteatteri Rimpparemmi ja Taiteen edistämiskeskus.