Tule tekemään Rovaniemi-viikkoa – Ohjelmahaku Rovaniemi-viikolle 5.-11.9.2022 on avattu

Julkaistu 9.5.2022 15:09

Rovaniemen oma kaupunkifestivaali valloittaa Rovaniemellä 5.-11.9.2022. Rovaniemi-viikko on syyskuisin järjestettävä asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen kaupunkitapahtuma.

rovaniemi-viikko22.jpg

Ohjelmiston pääosassa on rakas kotikaupunkimme, sen sykkivä rytmi, historia, taide, kulttuuriperinteet ja tietenkin sen idearikkaat juuristaan ylpeät asukkaat. Tänä vuonna ohjelmistoa täydentää Valtakunnallisten kotiseutupäivien runsas kulttuuritarjonta, josta löytyy 9.-11.9. elämyksiä moneen makuun - kulttuuriretkistä ja keskustelutilaisuuksista juhlagaalaan. Rovaniemi-viikon ohjelmaan voi hakea mukaan: www.rovaniemi.fi/rovaniemiviikko.

Tervetuloa myös ideoimaan tapahtumia yhteisiin suunnittelutilaisuuksiin ma 16.5. klo 9.30 - 11.30 ja ma 6.6. klo 13-15 Rovaniemen taidemuseon kirjastoon, Kulttuuritalo Korundiin. Ennakkoilmoittautuminen ke 11.5. mennessä: katja.rakkolainen@rovaniemi.fi

Hae mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 1.8. asti  

Rovaniemi-viikon ohjelma lukitaan 1. elokuuta. Mikäli olet halukas ilmoittamaan tapahtumaasi Rovaniemi-viikon ohjelmistoon, hae mukaan ohjelmaan hyvissä ajoin täyttämällä tapahtuman tiedot Rovaniemen tapahtumakalenterin kautta. Luo käyttäjätili, syötä tapahtumatiedot ja valitse kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 5.-11.9.2022”.


Kuka voi hakea ja mitä tapahtumia Rovaniemi-viikolle toivotaan?

Tapahtumaviikko toimii sateenvarjona lukuisten eri toimijoiden järjestämille tapahtumille kuten kotikonserteille, katujuhlille, puistopiknikeille, musiikki- ja teatteriesityksille, historiakierroksille, tarinatuokioille tai yhteisille talkoille. Kyseeseen voi tulla keskustelutilaisuus alueen päivänpolttavista asioista, varastontyhjennys- ja kirpputoripäivät, yritysten avoimet ovet tai vaikka alueen asukkaiden yhdessä toteuttama yhteisötaideteos.

Rovaniemi-viikon ohjelma rakentuu yhdessä tehden ja toisia arvostaen. Kuka tahansa on tervetullut mukaan tekemään yhteistä kaupunkifestivaalia. Viikon tapahtumat ovat tavoittaneet vuosittain yli 40 000 kävijää.

Rovaniemi-viikolla on perinteisesti juhlistettu niitä asioita, jotka tekevät Rovaniemestä mukavan paikan asua ja vierailla. Mukaan toivotaan tapahtumia, jotka tuovat esille kotikaupunkimme erityispiirteitä; kaupunkikuvaa, luontoa, historiaa, palveluja ja kulttuurielämää.

Järjestettävien tapahtumien ei tarvitse olla kooltaan suuria, vaan tapahtumien ytimessä on yhteisöllisyys; yhdessä tekeminen ja kokeminen. Rovaniemi-viikon sunnuntai on vakiintunut useiden eri kulttuurikäyntikohteiden avoimien ovien päiväksi.

Kukin tapahtumajärjestäjä huolehtii lähtökohtaisesti itse tilaisuutensa kustannuksista. Ohjelmaan toivotaan mukaan matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti maksuttomia tai edullisia ja syrjinnästä vapaita. Rovaniemen kaupunki huolehtii tapahtumakokonaisuuden koordinoinnista sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

Tapahtuman ohjelmisto lukitaan 1.8., johon mennessä tietoja on mahdollista täydentää. Tämän jälkeen ohjelma julkaistaan ja toimitetaan painoon. Voit myös vinkata tapahtumaideoita, esiintyjiä tai tapahtumapaikkoja.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

www.rovaniemi.fi/rovaniemiviikko
https://www.facebook.com/Rovaniemiviikko/
rovaniemiviikko@rovaniemi.fi


Jaa sivu