Tule tekemään Rovaniemi-viikkoa - Ohjelmahaku on käynnissä

Julkaistu 29.6.2021 10:00

Rovaniemi-viikkoa vietetään 6.-12.9.2021 – tänä vuonna jo 41. kerran. Yhteisen tapahtumaviikon aikana juhlistetaan kotikulmia ja toivotetaan vieraita tervetulleeksi. Syksyn 2021 ohjelmahakuun voi hakea 8.8. mennessä Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta.

Tulitaiteilija ruohikolla.

Minkä palan kotikaupunkia sinä haluat jakaa yhdessä muiden kanssa? Rovaniemi-viikolla koetaan toista sataa tapahtumaa, jotka levittäytyvät laajalle kaupunkialueelle. Monimuotoisen tapahtumaviikon aikana pohjoisen taian koti hehkuu eläväistä kulttuuria, yhteisöllisiä kohtaamisia ja iloa ympäröivästä luonnosta. Tapahtumat tuovat esille kaupungin historiaa ja nykypäivää ja juhlistavat kaikkia niitä asioita, jotka tekevät kotikaupungista merkityksellisen paikan elää ja vierailla.

Rovaniemi-viikko on yleisluontoinen festivaali ja sateenvarjotapahtuma, joka kutsuu kaikki kaupunkilaiset mukaan luomaan yhteistä ohjelmaa. Tapahtumat ovat kaupunkilaisilta kaupunkilaisille ja ohjelmisto on aina asukkaidensa näköinen ja ylpeästi rovaniemeläinen. Tapahtumia järjestävät perinteisesti niin julkisen sektorin toimijat, yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilötkin. Kokonaisuutta koordinoi Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Viikon ohjelmassa on koettu mm. liikunta- ja kulttuuritapahtumia, tori- ja korttelijuhlia, yhteisöllisiä taidetyöpajoja, kävelykierroksia, paikallisiin palveluihin tutustumista, näyttelyitä ja lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Lauantaina on nautittu erityisesti taiteen ja kulttuurin tapahtumista ja sunnuntai on vakiintunut kulttuurikohteiden avoimien ovien päiväksi.

- Tässä ajassa muutoksiin on edelleen hyvä varautua lyhyelläkin varoajalla. Toivomme tapahtumajärjestäjien inspiroituvan pienimuotoisista, lämminhenkisiä ja yhteisöllisistä tapahtumaideoista, kertoo Rovaniemi-viikon koordinaattori Roosa Nevala.

Rovaniemi-viikolla on kaupungissamme jo pitkät perinteet. Ajankohta pohjaa vanhoihin kauppakirjoihin, joista löytyy varhaisin maininta rovaniemestä 7.9.1453. Alun perin päivän mittainen juhla on laajentunut vuosien varrella kokonaiseksi kaupunkifestivaaliksi Rovaniemi-päivän, 7.9. ympärille. Ydinviesti on säilynyt ennallaan - viikolla juhlitaan edelleen rakasta kotikaupunkia. Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 41. kerran.

Lue lisää: https://www.rovaniemi.fi/rovaniemi-viikko

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/Rovaniemiviikko/

Instagram: https://www.instagram.com/rovaniemiviikko/

 

Rovaniemi-viikon ohjelmahaku on avoinna

Rovaniemi-viikon viralliseen painettuun ohjelmaan haetaan mukaan 8.8. mennessä. Viikolle toivotaan erityisesti matalan kynnyksen ohjelmaa, joka on maksutonta ja kaikille avointa. Viikon tapahtumat ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia. Mukaan voi ilmoittaa myös verkkotapahtumia.

Jokainen Rovaniemi-viikon tapahtumajärjestäjä sitoutuu noudattamaan Rovaniemi-viikon viestintäohjeistusta (Rovaniemi-viikon viestintäohjeet: https://www.rovaniemi.fi/rovaniemi-viikko). Rovaniemen kaupunki vastaa viikon tapahtumakokonaisuuden kokoamisesta sekä viestinnästä ja markkinoinnista.

Rovaniemi-viikon tapahtumajärjestäjänä sitoudut vastaamaan tapahtumasi turvallisuudesta ja noudattamaan koronapandemiatilanteen vuoksi annettuja, ajankohtaisia viranomaissuosituksia koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä. Tapahtumien turvallisuus huomioidaan ennakoivalla otteella. Myös tapahtumien osallistujat sitoutuvat kunnioittamaan muita huolehtimalla käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä.

Näin voit hakea mukaan Rovaniemi-viikolle

Rovaniemi-viikon ohjelmaan haetaan mukaan Rovaniemen kaupungin tapahtumakalenterin kautta 8.8. mennessä: http://tapahtumat.rovaniemi.fi/. Huom! Emme vastaanota ilmoittautumisia sähköpostitse.

1. Luo käyttäjätili (valitse oikeasta yläkulmasta KIRJAUDU -> LUO TILI)

2. Syötä tapahtumasi tiedot
(Klikkaa oikean yläkulman profiilikuvaketta ja valitse "Luo tapahtuma" ja valitse tietoja täyttäessä kategoriaksi "Haen mukaan Rovaniemi-viikon ohjelmaan 6.-12.9.2021”.

3. Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun tapahtumasi on käsitelty ja hyväksytty osaksi ohjelmaa. Huom, ilmoittautumisten käsittelyssä voi olla viivettä. Jos kuittausta ei kuulu, olethan yhteydessä rovaniemiviikko@rovaniemi.fi. Painettuun ohjelmaan ehtivät mukaan 2.8. mennessä ilmoitetut tapahtumat. Tapahtumajärjestäjät varmistavat tapahtumatietojen oikeellisuuden tapahtumakalenterissa määräaikaan mennessä.

4. Toimita tiedote- ja kuvamateriaalia tapahtumastasi rovaniemiviikko@rovaniemi.fi.

5. Kohtasitko ongelmia? Ei hätää! Kulttuuritoimistosta saat apua. Olethan yhteydessä rovaniemiviikko@rovaniemi.fi niin ratkomme asian yhdessä!

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia