Tulvatilanne jatkuu rauhallisena - kaupungin tulvapuhelinpalvelu suljetaan

Julkaistu 3.6.2020 17:15

Rovaniemen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä käsitteli 3.6. tulvatilannetta ja -ennustetta sekä kaupungin toimia tulvatilanteen hoidossa.


Tulvatilanne on kaupungissa rauhallinen ja kaupungin omat suojaustoimet ovat onnistuneet hyvin. Tulvavesi laskee kaupungissa hitaasti ja vedenkorkeus pysyy ennusteiden mukaan vahinkorajan tuntumassa vielä viikonloppuun asti. Kaupungin kriittisten kohteiden kuten Pulkamontien terveysaseman osalta evakuointiuhkaa ei enää ole. Kaupunki jatkaa mm. tiestön korjauksia ja siivouksia.  


Kaupunkilaisia varten perustettu tulvapuhelinpalvelu on ollut käytössä tulvavarautumisen ja tulvahuipun aikana. Puhelinpalveluun on tullut lähes 80 soittoa, joissa on tiedusteltu mm.  kiinteistöjen korkotietoja, tietoa tulvakartoista ja ennusteista. Neuvoa ja apua on annettu myös tulvasuojauksen tekemiseen. Tulvahuipun aikana puhelimeen tuli ilmoituksia veden alle joutuneista teistä ja saarroksiin jääneistä kiinteistöistä. Viime päivinä on tullut vain yksittäisiä soittoja, joten puhelinpalvelu suljetaan tänään 3.6. Johtovastuussa olevan Lapin pelastuslaitoksen tulvapuhelin on edelleen asukkaiden käytössä:  040 126 4030. 


Kaupungin verkkosivujen tulvasivut ovat tavoittaneet yli 70 000 käyttäjää maaliskuun alun jälkeen. Kaupungin Facebook-sivulla on viimeisimmän viikon aikana käynyt noin 120 000 kävijää ja Twitter-postauksia lukenut yli 54 000 käyttäjää.


Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuu tulva-asioiden osalta toistaiseksi vielä päivittäin.


Tulvapuhelin:


Lapin pelastuslaitoksen tulvainfopuhelin: 040 126 4030 (klo 8-21)


Lisäksi tietoa verkkosivuilla:

 

Lapin pelastuslaitoksen tulvasivut

Napapiirin energian ja veden tulvasivut

Ympäristöhallinnon tulvakartat

Ympäristöhallinnon tulvaohjeet

 

Jaa sivu