Työmatkapyöräily haaste 2023

Julkaistu 11.9.2023 9:00

Pyöräily on monipuolisen tehokasta liikuntaa, joka sopii lähes kaikille. Pyöräillessä kantavat nivelet eivät joudu samanlaiseen rasitukseen kuin kävelyssä, joten se on nivelystävällinen laji kaiken kokoisille. Pyöräily kehittää tai vähintäänkin yllä pitää kestävyyttä sekä alaraajojen lihasvoimaa, joka on tärkeää fyysisen toimintakyvyn kannata. Kun alaraajojen suuret lihakset tekevät pyöräillessä töitä, syke nousee helposti jo rauhallisella vauhdilla, mikä tekee lajista tehokasta kestävyysliikuntaa. Nykysuositusten mukaan aikuiselle vähimmäismäärä liikuntaa viikossa terveyshyötyjen saamiseksi on 2 tuntia 30 minuuttia reipasta liikkumista tai 1 tunti 15 minuuttia rasittavaa liikkumista. Miksi et keräisi minuutteja pyöräilemällä työmatkat?

Trek maastopyörät tunturin laella.
Maastopyörät tunturissa

Työmatkapyöräily haasteessa kerätään pisteitä kilometrien mukaan. Huomaa, että voit halutessasi pyöräillä lisälenkin, jos työmatkasi on mielestäsi liian lyhyt ja näin saat lisää kilometrejä (pisteitä) sekä kerrytettyä terveyssuosituksen päivittäisiä liikuntaminuutteja.

Työmatkalla poljetuista kilometreistä ansaitset pisteitä kilometrien mukaan:
• 1 PISTE: 1km:n yhdensuuntainen matka
• + 1 LISÄPISTE KUTAKIN PYÖRÄILYKYPÄRÄN KÄYTTÖKERTAA KOHDEN.
• esim. 3,5km koti-työpaikka: saat 3,5 pistettä + yhden lisäpisteen kypärän käytöstä. Jos pyöräilet sekä töihin että kotiin, niin päiväsi pisteet ovat esimerkkitapauksessa yhteensä 9p.

Muista ilmoittaa tuloksesi netissä pe 6.10. mennessä FORMS – lomakkeella. Lomake löytyy linkeistä.

Eniten pisteitä kerännyt sähköpyöräilijä ja lihasvoimaa käyttänyt pyöräilijä palkitaan 50€:n S -ryhmän lahjakortilla. Ennakkoilmoittautumista ei ole.

Lisätietoja kampanjasta: mirva.patronen@rovaniemi.fi


Jaa sivu