Työmatkapyöräilyn tulokset 2021

Julkaistu 21.10.2021 16:15

Työmatkapyöräily kampanjan tavoitteena oli lisätä rovaniemeläisten pyöräilyä töihin ja siinä onnistuttiin. Tänä vuonna kampanjaan osallistui melkein 20 joukkuetta enemmän kuin viime vuonna ja itse pyöräilijöiden määrä lisääntyi sadalla pyöräilijällä. Tarkat tulokset löytyvät uutisen alta liitetiedostosta. Onnea voittajille. Voittaja joukkueiden yhteyshenkilölle ilmoitetaan sähköpostitse palkinnosta.

Ajovalot pyörässä.jpg
Pyöräilijän ajovalo ohje

Raitis ilma on ehkä paras syy pyöräillä työmatkat. Pyöräillessä saa mukavan ja raikkaan aloituksen päivään ja töiden jälkeen pyöräillessä kotiin unohtuvat työasiat ennen kotiovea. Pyöräillessä usein havainnoi myös paremmin ympäröivää maisemaa. Huomasitko sinä työmatkasi varrella uudet pyöräilyopaskyltit? Oppaat kertovat mm. tikkataulua muistuttavalla symbolilla, kuinka pitkä matka sinulla on keskustaan (Lordin aukiolle) kyseisestä paikasta.

Työmatkapyöräily on hyvää arkiliikuntaa ja toivottavasti moni jatkaa pyöräilyä vielä talvellakin. Tietysti silloin toivoo, että työpaikalla on asianmukaiset säilytystilat pyörille ja itselle suihkumahdollisuus. Työmatkapyöräilyllä saa helposti viikon aerobiset kuitattua kuin huomaamatta, eikä peruskestävyysharjoituksille tarvitse erikseen raivata aikaa kalenterista. Työmatkapyöräily pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, sekä pienentää muun muassa riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja tyypin 2 diabetekseen.

Lisätietoa kampanjasta ja tuloksista saa Liikuntakoordinaattroi Mirva Patroselta (etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi)

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia