Ukrainalaisten lasten opetus alkaa Rovaniemellä

Julkaistu 13.5.2022 8:45

Ukrainasta saapuneiden lasten valmistava perusopetus Rovaniemellä alkaa Ukrainasta saatavan etäopetuksen rinnalla. Yhteistyö huoltajien ja lähikoulujen kanssa on keskeistä.

lyska 7.jpg
Kuva: Petri Uutela / Rovaniemen kaupunki
Ukrainasta saapuneiden lasten valmistava perusopetus aloitetaan Rovaniemellä maanantaina 16.5. Toiminta käynnistetään Lapin ammattikorkeakoululta vuokrattavissa tiloissa aluksi 23 lapselle, joiden huoltajat ovat hakeneet koulupaikkaa. 

Syyslukukauden alusta lähtien 7–16-vuotiaiden ukrainalaisten lasten valmistavaa opetusta annetaan noin 50 oppilaalle. Aluksi oppilaille järjestetään koulukuljetus. Myöhemmin tavoitteena on, että oppilaat sijoittuvat oman lähikoulunsa ryhmiin.

“Olemme voineet nyt vastata perheiden tarpeeseen koulunkäynnin jatkamiseksi. Vaikka lapset saavat etäopetusta Ukrainasta, päivittäinen tapaaminen ukrainankielisen opettajan kanssa on lasten hyvinvoinnin kannalta olennaisen tärkeää. Jo alusta asti on olennaista yhteistyö lähikoulujen kanssa”, sanoo koulutuspalveluiden päällikkö Kai Väistö.  

Opetuksen lisäksi kaupunki tarjoaa muun muassa oppilashuollon psykososiaalista tukea ja vapaa-ajan palveluita. Kaupunki tekee myös tiivistä yhteistyötä SPR:n vastaanottokeskuksen kanssa.

“Lähdemme toteuttamaan opetusta ukrainalaisille oppilaille heille ja heidän tarpeisiinsa räätälöidyllä, hieman perinteisestä valmistavasta opetuksesta poiketen. Oppilaiden oma äidinkieli korostuu alkuvaiheessa ns. kaksikielisessä (suomi ja ukraina) valmistavassa opetuksessa, ja heidän psykososiaaliset tarpeensa huomioidaan. Yhteistyö oppilaiden huoltajien kanssa on myös merkittävässä asemassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi”, sanoo opetuspäällikkö Jussi Kainulainen.  
 

Jaa sivu