Uuden ajan ruoka- ja käyttötavarakauppa Minimanin rakennustyöt käynnistyvät Rovaniemellä

18.6.2019

Minimanin rakennustyöt ovat käynnistymässä Rovaniemellä jo kesäkuun aikana. Noin 12 000 neliön hypermarket nousee Lampelan alueelle, VR:n varastorakennusten vastapäiselle tontille, joka on tällä hetkellä tyhjänä.

Havainnekuva, jossa hypermarket ja parkkipaikat ilmasta käsin kuvattuna.

Rovaniemelle rakennettavan uuden ajan ruoka- ja käyttötavarakauppa Minimanin keskiössä ovat edulliset merkkituotteet, suomalainen ruoka ja laajat hedelmä- ja vihannesvalikoimat sekä aina tuore leipä. 

”Minimani ostaa tavarat pääosin suoraan tavarantoimittajilta ilman välikäsiä. Tehokas logistiikka takaa edullisen hintatason. Poikkeavien hankintakanaviemme ansiosta asiakkaamme löytävät perusvalikoimien lisäksi hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia tuotteita”, kertoo Minimani Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Tynjälä. 

Minimanin kodintavaran, sisustamisen, vapaa-ajan, työkalujen ja muun käyttötavaran valikoimat yhdessä ruuan ja päivittäistavaran kanssa muodostavat 100 000 nimikkeen valikoiman. 

”Vaikka Minimani on iso kauppa, se on suunnittelulla tehty mahdollisimman helpoksi asioida. Lisäksi Lampelan alue on hyvin saavutettavissa eri suunnista ja asiakkaiden käytössä on iso parkkipaikka”, Tynjälä sanoo. 

 

Rovaniemen kehittyvä markkina-alue kiinnostaa 

 Minimani-ketju laajentaa liiketoimintaansa nyt Rovaniemen kasvavalle markkina-alueelle. Tällä hetkellä ketju harjoittaa menestyksellisesti kauppaa Kokkolassa, Vaasassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Lempäälässä sekä verkkokauppansa kautta koko Suomessa. 

Hypermarket on paikkakunnalla aina merkittävä työllistäjä. Rovaniemellä työllistävä vaikutus on suoraan noin 50 kaupan alan ammattilaista. Välilliset työllisyysvaikutukset nousevat kymmeniin, kun otetaan huomioon huollon, ylläpidon, kuljetuksen ja muiden toimintojen työtehtävät. 

”Uskomme, että toimintatapamme ja vastuullisuutemme sopivat yhteen arktisen, elinvoimaisen ja toimeliaan Rovaniemen kaupungin ja koko Lapin alueen asukkaiden kanssa”, arvioi toimitusjohtaja Tynjälä. 

 

Uutta tekniikkaa ja ympäristöystävälliset kylmälaitteet

Minimani siirtyy kaupoissaan uusiin ympäristöystävällisiin kylmäjärjestelmiin, mikä mahdollistaa luopumisen ilmakehälle vaarallisista vanhoista kylmäaineista. Kaupan laajat kylmätilat ja kalusteet tullaan integroimaan tehokkaasti ilmanvaihdon ja maalämpöjärjestelmän kanssa. Tällöin koneikoista syntyvää hukkalämpöä käytetään hyväksi ilmanvaihdon lämmön talteenotossa lämmityskautena ja kesäaikana lauhdelämpöä varastoidaan maalämmön porakaivoihin. 

”Panostamme muutoinkin tehokkaaseen energiankäyttöön ja muun muassa kierrätykseen kantaen näin vastuutamme ympäristöstä. Hyödynnämme uutta tekniikkaa myös automaattisten tilausjärjestelmien, digitaalisten hinnannäyttöjen ja automaattikassojen muodossa”, toteaa yhtiön kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen. 
 
Rovaniemen 12 000 neliön kohteen Minimanille rakentaa rakennusliike Seira.

______________________________________

Tietoa Minimani-ketjusta

  • Perheyritys, itsenäinen vähittäiskauppaketju
  • Liikevaihto vuonna 2018 oli 114 miljoonaa euroa, liikevoitto 3,6 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 55,3 %
  • Kuuluu liikevaihdolla mitattuna Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon
  • Vakituisia työntekijöitä noin 350
  • Hypermarketit sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Lempäälässä, Seinäjoella ja Vaasassa. Yhtiön hallinto- ja tukipalvelut sijaitsevat Seinäjoella
  • Kattava päivittäistavaravalikoima, laaja valikoima kansallisia ja kansainvälisiä merkkituotteita syömiseen, kosmetiikkaan, pukeutumiseen, remontoimiseen, asumiseen ja vapaa-aikaan liittyen sekä näiden lisäksi oman maahantuonnin ansiosta edullinen käyttö- ja kausitavaravalikoima
  • Monipuolinen lisäpalvelutarjonta erikoisliikkeineen ja kahvila-ravintoloineen