Nuti tiedottaa

VUODEN 2019 NUORI KULTTUURI -ALUEFESTAREIDEN PITOPAIKAT OVAT SELVINNEET

5.12.2018 8:20

Nyt ne ovat päätetty! Nimittäin vuoden 2019 Nuori Kulttuuri -aluefestareiden pitopaikat. Täällä Lapissa aluetapahtuma järjestetään Rovaniemellä huhtikuun ensimmäinen viikonloppu 6.4.-7.4.2019. Teatris -tapahtuma on 10-25 -vuotiaille suunnattu teatteritapahtuma, joka tarjoaa upean puitteen nähdä ja kokea erilaisia esityksiä, tavata muita alan harrastajia sekä osallistua esitysten lisäksi erilaisiin työpajoihin ja toimintoihin.

TEATRIS_logo_cmyk_160818.png
Nuori Kulttuuri -toiminta tekee yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa vuosittain aluefestareita, joiden tarkoituksena on tarjota estradi nuorten taidoille. Tulevan vuoden teemana on teatteri, ja festarit kulkevat Teatris -nimellä.

Teatris -festareilla lava on vapaa uusille ideoille, vanhoille käsikirjoituksille ja siltä väliltä oleville esityksille. Hauska idea on myös se, että teatteriryhmä ottaa yhdeksi kauden tavoitteeksi Teatris -aluefestarin.

Suomen Nuorisoseurat on koordinoinut Nuori Kulttuuri -toimintaa vuodesta 2017. Nuori Kulttuuri -toimisto sijaitsee Jyväskylässä, mistä käsin aluekoordinaatiotyötä tehdään. Tärkeinä kumppaneina ovat eri kuntien nuorisopalvelut, jotka useimmissa maakunnissa ottavat päävastuu aluefestarin järjestämisestä. Näin Nuori Kulttuuri -toiminta ja Teatris pääsee osaksi nuorisotyön kenttää.

Ympäri Suomea järjestettävistä festareista valitaan ammattiraatien johdosta yhteensä 50 esiintyvää ryhmää valtakunnalliseen Teatris -festivaaliin. Ensi vuoden valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä 24.–26.5.2019.

Varmistuneet 20 Teatriksen pitopaikkaa ovat:
Hyvinkää
Oulu
Tampere
Pyhäjoki
Kankaanpää
Lahti
Kuopio
Kouvola
Forssa
Äänekoski
Iisalmi
Lieto
Sipoo
Outokumpu
Seinäjoki
Suomussalmi
Rovaniemi
Lohja
Pääkaupunkiseutu

Saamelaiskäräjät järjestää vuosittain yhteistyössä kuntien ja paikallisten saamelaisjärjestöjen kanssa saamelaisnuorten taidetapahtuman (Sámenuoraid dáiddadáhpáhus), jossa Nuori Kulttuuri on osana tapahtumaa.

Tarkemmat festaripäivämäärät ja tapahtumapaikat päivitetään Nuori Kulttuurin nettisivuille.