Etusivun uutislista

Vaaranlammen ja Napsun monitoimitalojen rakentaminen edistyy aikataulussa

Julkaistu 28.3.2024 11:44

Rakennusten rungot alkavat olla pystyssä. Vaaranlammen monitoimitalon piha- ja liikunta-alueiden rakennustyöt alkavat alkukesällä.

image0000001(1) (1).jpg
Vaaranlammen monitoimitalon runko alkaa olla pystyssä, ulkoverhoiluun tulevat hirret on asennettu.

Rovaniemen kaupungilla on meneillään kaksi isoa kouluhanketta, Vaaranlammen ja Napsun monitoimitalojen rakentaminen. Molemmat etenevät aikataulussa. 

Rovaniemen Korkalovaaraan rakennettavan Vaaranlammen monitoimitalon ulkoasu alkaa hahmottua hyvin myös ohikulkijoille. Rakennuksen runko alkaa olla pystyssä, ulkoverhoiluun tulevat hirret on asennettu ja vesikaton rakentaminen on aloitettu. 

Myös Nivavaaraan rakennettavan Napsun monitoimitalon runko on pääosin pystytetty, ja rakennuksen katto on paikallaan. Ikkunoita ja väliseiniä on alettu asentaa. Myös turnaussalin yhteyteen tulevan väestönsuojan seinät on valettu. 

A-lohkon 3 kerros.jpg

Näkymä Napsun monitoimitalon kolmannesta kerroksesta. 

Mitä työmailla tapahtuu seuraavaksi? 


Vaaranlammen monitoimitalon piha- ja liikunta-alueiden rakentaminen alkaa tulevana kesänä. Piha-alueiden ja liikennejärjestelyjen suunnitelmiin on tehty jonkin verran muutoksia, joiden tarkoitus on parantaa rakennuksen laatua. Esimerkiksi päiväkodin piha-alueelle on lisätty esteettömiä leikkivälineitä ja asukkaiden toiveesta koulun pihalle tulee koripallokenttä. Kevään aikana suunnitelmiin tehdään vielä tarkennuksia. Piha- ja liikunta-alueiden muokkaus- ja rakennustyöt alkavat, kun talvi on väistynyt. 

Napsun monitoimitalolla alkaa kevään aikana turnaussalin rungon pystytys. Ulospäin näkyvämpiä töitä ovat julkisivumuuraukset ja ulkoliikuntapaikan maatyöt. Monitoimitalon sisäpuolella rakennetaan seiniä ja lattioiden pintoja.


Perustietoa Vaaranlammen ja Napsun rakennushankkeista


Vaaranlammen monitoimitaloon tulee koululuokat 1-6, päiväkoti, esikoulu, kirjasto, nuorisotilat ja neuvola. Koko monitoimitalon laajuus on noin 7400 bruttoneliötä. 

Napsun rakennushanke koostuu uuden monitoimitalon rakentamisesta ja Nivavaaran koulun (Asematie 1) peruskorjauksesta. Uudessa monitoimitalossa toimivat jatkossa Napapiirin, Nivavaaran ja Syväsenvaaran koulut. Korjattuun Nivavaaran peruskoulun rakennukseen tulee pienten lasten koulu, joka yhdistyy uudisrakennukseen. Lisäksi peruskorjataan ja laajennetaan nykyistä lähiliikunta-aluetta. Uudisrakennuksen laajuus on reilut 10000 neliötä. Napsun monitoimitalo kattaa kokonaisuudessaan 15016 neliötä.

Sekä Vaaranlammen että Napsun monitoimitalojen yhteyteen rakennetaan liikuntatilat, jotka palvelevat myös turnaustoimintaa ja tilojen iltakäyttäjiä. Lisäksi molempiin rakennushankkeisiin kuuluu välituntipiha ja urheilukenttä. Iltaisin kenttää voivat käyttää seurat, liikkujat ja muut alueen asukkaat.

Vaaranlammen ja Napsun monitoimitalojen varsinaiset rakennustyöt alkoivat syksyllä 2023. Vaaranlammen monitoimitalo on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2025. Napsun monitoimitalon uudisosan on määrä valmistua elokuussa 2025 ja pienten koulun peruskorjauksen syksyllä 2026. 

 
B-lohko2.jpg
Napsun monitoimitalon runko on pystytetty ja katto on paikallaan.