Vaaranlammen monitoimitalohanke etenee suunnitellusti – julkisivu rakennetaan hirrestä

Julkaistu 20.4.2023 8:16

Monitoimitalon julkisivu rakennetaan hirrestä. Monitoimitalo on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään elokuussa 2025.

Vaaranlammen monitoimitalo havainnekuva.jpg
Havainnekuva Vaaranlammen monitoimitalosta. Kuva: Sakela Rakennus Oy

Rovaniemen kaupungin tilajaosto päätti kokouksessaan 19.4., että Vaaranlammen monitoimitalon toteuttajaksi valitaan Sakela Rakennus Oy. Hankkeen valmistelun aikana esille tulleiden toiveiden perusteella tarjouspyyntövaiheessa on mahdollistettu monitoimitalon toteuttaminen puusta. Rakennus Sakela Oy:n hyväksytyssä tarjouksessa monitoimitalon julkisivu rakennetaan hirrestä ja tarjoajan tarjoushinta hankkeelle on 22,3 miljoonaa euroa.

Kaupunki ja yhtiö voivat nyt siirtyä rakennushankkeessa kehitysvaiheeseen. Tarkoituksena on päästä aloittamaan maanrakennustyöt mahdollisimman nopeasti. Hanke etenee laaditun aikataulun mukaisesti siten, että tavoitteena on monitoimitalon käyttöönottaminen viimeistään elokuussa 2025.

"On hienoa, että Vaaranlammen kouluhanke saadaan etenemään nyt ripeästi. Kokonaisuudesta tulee upea. Alueen asukkaiden ja tilojen käyttäjien toiveet on otettu kattavasti suunnittelussa huomioon", tilajaoston puheenjohtaja Päivi Alaoja toteaa.

Tilajaosto päätti myös Napsun eli Napapiirin, Nivavaaran ja Syväsenvaaran monitoimitalon rakennushankkeen jatkosta. Hankkeessa siirrytään seuraavaksi uudisrakennuksen toteuttamista valmistelevaan vaiheeseen, jossa käynnistetään maanrakennustyöt tulevana kesänä. Lopullisen tilauksen tekemistä tilajaosto käsittelee loppukesästä. Monitoimitaloa sekä liikunta- ja piha-alueita koskeva kokonaiskustannusarvio on 39,5 miljoonaa euroa.

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivuilla (linkki alla). 

Jaa sivu