Vaaranlammen monitoimitalon rakentaminen alkaa

Julkaistu 14.9.2023 14:38

Rakennuksen rungon asentaminen alkaa loppuvuodesta 2023.

Vaaranlampi havainnekuva 2.jpg
Vaaranlammen monitoimitalon rakennustyöt alkavat Rovaniemen Korkalovaarassa.

Rovaniemen kaupunki on torstaina 14.9.2023 allekirjoittanut urakkasopimuksen Sakela Rakennus Oy:n kanssa monitoimitalon rakentamisesta. Monitoimitalon, piha- ja ulkoliikunta-alueiden tavoitehinta on yhteensä 22,63 miljoonaa euroa, jonka lisäksi kaupunki maksaa hankkeeseen liittyen muun muassa valvonta-, liittymä- ja kalustamiskustannuksia. 

Alkuperäisiin suunnitelmiin on tehty muutoksia, joiden tarkoitus on parantaa rakennuksen laatua. Näitä ovat muun muassa esteettömien leikkivälineiden lisäys päiväkodin piha-alueelle, porrashuoneen lisääminen varhaiskasvatuksen tilojen yhteyteen liikkumisen helpottamiseksi, koripallokentän toteuttaminen piha-alueelle alueen asukkaiden toiveesta ja useita muita toiminnallisia tilamuutoksia. 

Urakoitsija on tehnyt tontilla alustavia töitä, muun muassa aitauksia ja työmaatilojen perustustöitä. Varsinaiset maanrakennus- ja perustustyöt käynnistyvät mahdollisimman pian. Rakennuksen rungon asentaminen alkaa loppuvuodesta 2023. 

Urakoitsijan kanssa on sovittu, että liikuntakentän käyttäminen on mahdollista loppukevääseen 2024 saakka.

Monitoimitaloon tulee koulu- ja varhaiskasvatuspalvelujen lisäksi kirjasto, nuorisotilat ja neuvola. Tavoitteena on, että uusi monitoimitalo otetaan käyttöön viimeistään elokuussa 2025.
 

Jaa sivu