Vaaranlammen päiväkodille esitetään uudisrakennusta, päiväkoti väistötiloihin Koskikadulle elokuussa – tilajaosto käsittelee 14.4.

Julkaistu 8.4.2021 12:21

Vaaranlammen koulun hankesuunnittelua varten on selvitetty nykyisten koulun yhteydessä olevien päiväkodin sekä hammashoitolan ja neuvolan rakennusten kunto. Tilajaosto käsittelee asiaa ylimääräisessä kokouksessaan 14.4.2021.

Rovaniemen kaupungin viranhaltijat esittävät kuntoselvityksen perusteella, että varhaiskasvatuksen tilat toteutetaan uudisrakennukseen, ja Vaaranlammen päiväkodin toiminta siirtyy väistötiloihin Koskikadulle 1.8.2021 alkaen. Esityksen mukaan korvaavat hammashoitopalvelut järjestetään tilapäisesti Rovaniemen pienteollisuustalolla ja niiden järjestämisestä pidemmällä aikavälillä laaditaan erillinen selvitys. Neuvolan palveluille etsitään korvaavat tilat. 

Varhaiskasvatuksen, hammashoidon ja neuvolan henkilökunnalle on tiedotettu selvityksen tuloksista, ja henkilökunta on edelleen tiedottanut asiasta lasten vanhempia ja asiakkaitaan.

“Päiväkodin henkilökunta suhtautuu myönteisesti ja ratkaisukeskeisesti esitettyyn muuttoon. Joillekin perheille väistötiloihin siirtyminen tietysti pidentää päiväkotimatkaa. Onneksi kuitenkin esimerkiksi bussiyhteydet Korkalovaarasta keskustaan ovat hyvät”, sanoo varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa. 

Kuntoselvityksessä rakennusten vanhoissa rakenteissa havaittiin samantyyppisiä riskejä kuin käyttökiellossa olevassa koulurakennuksessa. Rakenteiden korjaaminen riskittömiksi ei olisi kustannustehokasta. Nykyisten päiväkoti- ja hammashoitola-neuvolarakennusten korjaaminen vaatisi myös lämmön, sähkön ja veden eriyttämistä ennen koulurakennuksen purkamista. Lisäksi päiväkotiin tulisi rakentaa keittiö- ja ruokailutilat, jotka tällä hetkellä sijaitsevat koulurakennuksessa. 
 

Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä uutisia