Vakavalle influenssalle alttiin lähipiirin influenssarokotukset alkavat

Julkaistu 17.11.2021 7:55

Osa lähipiiriin kuuluvista on oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen.

Tumma pitkähiuksinen hoitaja jolla on maskisuoja kasvoilla ja siniset kertakäyttöhanskat käsien suojana on pistämässä rokotetta paljaaseen käsivarteen.

Rovaniemen kaupunki aloittaa vakavalle influenssalle alttiiden lähipiirin rokotukset. Aikoja rokotukseen voi jo varata. 

Maksuttoman influenssarokotteen saa henkilö, joka

  • on toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen
  • on toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.

Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset, vakavasti sairaat ihmiset, perussairaat ja huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat, vakavalle influenssalle alttiit ihmiset, joille rokotetta ei voida antaa, alle 6 kuukauden ikäiset lapset ja raskaana olevat.

Muille lähipiiriin kuuluville ei tarjota maksutonta influenssarokotetta. Jos henkilö ei ole oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen, hän voi hankkia rokotereseptin joko omalta terveysasemalta tai yksityiseltä palveluntarjoajalta. Itse ostettu rokote voidaan antaa kaupungintalon rokotuspisteellä. Rokotustoimenpide on maksuton. Rokotukseen tulee varata aika. 

Aika rokotukseen varataan sähköisesti osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi. Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse numerosta 016-3224913 arkisin klo 8-14.

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat yllä mainittujen lähipiiriin kuuluvien lisäksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat, yli kuuden kuukauden ikäiset ja alle 7-vuotiaat lapset sekä varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset. Lisätietoa aiemmassa tiedotteessa "Influenssarokotukset alkoivat ja 3. koronarokotusten kohderyhmä laajeni - varaa aika verkossa".  


Jaa sivu

Aiheeseen liittyviä palveluita

Aiheeseen liittyviä uutisia